Norite Vyčio Lukiškių aikštėje? Žmonės mėgsta ir gerbia kovotojus, o ne inkščiančių vyručių būrelį!

Autorius: Marius Jonaitis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-06-25 14:37:00, skaitė 993, komentavo 3

Norite Vyčio Lukiškių aikštėje? Žmonės mėgsta ir gerbia kovotojus, o ne inkščiančių vyručių būrelį!

Periodiškai į mano Facebook srautą patenka nevilties kupinas riksmas dėl Vilniaus Lukiškių aikštėje niekaip neatsirandančio Vyčio skulptūros. Niekšas liberalas Šimašius nevykdo tautininkų/nacionalistų norimos kultūros politikos!

Turbūt pagaunat mintį kaip turėtų atrodyti keistai, jeigu būtų atvirkščiai.

Kadangi kažkada buvau tautininku, man puikiai pažįstamas buvusių kolegų „aukos sindromas“. Jie amžinai verkia, jog kažkas kažko neleidžia, kažko nedaro, kažko nestato ir jų neklauso, neduoda eterio ir panašiai. Jie nuolat verkia, inkščia ir dejuoja.

Pripažinsiu, jog paskutiniais mano partiniais tautinkuose buvimo metais (2014-2015 metai) po susirinkimų būdavau gilioje depresijoje. Nes tai publikai ir jiems prijaučiantiems dejavimas ir piktinimasis yra svarbiausia proceso dalis. Jie tuo (ir ta pačia tema) gali užsiimti mėnesių mėnesiais.

Bandymai tą dejavimą paversti konrečia veikla dažniausia žlugdavo.

Panašiai vyksta ir dabar (niekaip nesikeičia). Verkia ir verkia dėl to Vyčio. Dabar piktinasi dėl pliažo. Tačiau realių veiksmų nesiima nors tu ką. Niekšas liberalas turi vykdyti jų politiką savo rankomis! Ir nedelsiant! Kitaip nykštukinės partijos savo niekieno neskaitomuose tinklapiuose paragins jį atsistatydinti!

Vienu metu juokinga ir graudu. Ypač. kai grūmojama kaulėtu kumšteliu ir burnojama bedante burnele.

Ta proga duosiu politechnologinį patarimą. Jo, žinoma, niekas neišgirs, bet bent pajausiu saviraiškos malonumą jį duodamas.

Jeigu yra kritinė žmonių grupė, kuriems labai svarbus Vytis Lukiškių aikštėje, tai yra elementarus sprendimas.

Sutartu metu ir sutartoje vietoje susirenka visi šiam klausimui neabejingi asmenys, partijos, organizacijos ir panašiai. Nutaria dėl Vyčio skulptūros statymo fakto. Sudaro komitetą, kuris per tam tikrą laiko tarpą nusprendžia dėl skulptūros išvaizdos ir suranda skulptorių (manau atsirastų dirbančių už savikainą). Tada naudoja sutelktinį finansavimą ir visi sumeta pinigus. Bet kuriai į rinkimus pretenduojančiai „tautinei jėgai“ tai būtų geresnė investicija nei lankstinukų spausdinimas.

Pasirenka tamsesnį paros metą bei greitai dirbančius betonuotojus ir tą Vytį primontuoja norimoje Lukiškių aikštės vietoje bei pastato sargybą statulai saugoti.

Jeigu pasirenkamas priešrinkiminis laikas (koks yra dabar), tai tik dar geriau. Šimašius, tikėtina, bijotų duoti sprendimą griauti neteisėtai pastatytą skulptūrą (tuo labiau - tai valstybinis simbolis), tad su laiku paminklas prigytų ir iš laikino taptų nuolatiniu.

Na, o jeigu nusprestų Vytį griauti, tai pasirodytų kiek yra kieti tie nacionalistai. Ar pasiryžę vardan savo idėjos gauti bananu per kuprą, pasėdėti areštinėje, gauti baudų (kurias galėtų palaikantys asmenys apmokėti). Jeigu jie to nesugeba, tai ir nereikia jiems to Vyčio, nes jie jo neverti.

Jeigu atlaikytų - tai ir rinkimų rezultatai būtų kitokie. Nes žmonės mėgsta ir gerbia kovotojus, o ne inkščiančių vyručių būrelį.