Liberal-idiotizmas Vilniuje. Jiems nesvarbi gyventojų nuomonė

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-07-06 13:04:00, skaitė 1244, komentavo 4

Liberal-idiotizmas Vilniuje. Jiems nesvarbi gyventojų nuomonė

Vienas epizodas. Vilnius, nedidelis parkas priešais namą Vileišio gatvėje Nr. 15, į žemę įkasti šiukšlių konteineriai už 50 metrų nuo namo. Staiga, liepos 1 dieną, priešais namą, esantį greta parko, atsiranda skelbimas, kad čia bus įrengta dar viena šiukšlių konteinerių aikštelė!? 

Niekas nesupranta kam jos reikia, kas sugalvojo šiukšliadėžes rengti parke, jei viena konteinerinė jau įrengta!

Gyventojai pasipiktinę protestuoja, surinkę parašus po Valstybės dienos šventės žygiuos su skundais į savivaldybę.

Kodėl vyksta toks gyventojų terorizavimas, kodėl nesiskaitoma su visuomenės nuomone, poreikiais?

Kažkoks idiotas, kitaip sunku tai pavadinti, sugalvoja pavogti miestiečių pinigus, įrengti gyventojams nereikalingą šiukšlyną parke, jiems po langais.

O kaip visą šitą bakchanaliją paaiškinti? Siaubas!

Bet juk tai Vilniuje egzistuojanti sistema. Jos pavadinimas liberal-idiotizmas, arba liberal-fašizmas. Kaip kam patinka.

Juk turime piktybinį idiotą merą, kurio pavardė Remigijus Šimašius.

Reikia įrodymų – prašom, ir ne tik iš Lukiškių aikštės, ir arčiau, iš tos pačios Vileišio gatvės.

2018 metais apgriuvusio namo Vileišio 14a. siena mero užsakymu už keliasdešimt tūkstančių eurų buvo nutinkuota ir ant jos išpiešta freska (žiūr.video).

https://youtu.be/5Poj3HbBVwI

Otkatas?

Žinoma, kaip dar galima paaiškinti tokį idiotizmą? 2018 metais šiame name buvo surastas benamio irstantis kūnas, bet visuomeninis higienos centras konstatavo, po mano skundo, kad sklindantis kvapas yra normos ribose!

https://youtu.be/P7lK7dRKxBo

2018 metai buvo paskelbtas straipsnis „Vilnius - valdomas neadekvataus mero. Brangi freska šiukšlyne“. Buvo rašoma:

Kodėl Vilniui taip nesiseka ir į mero postą čia nuolatos pasodinamas koks idiotas? Vienas, Šniobelio premijos laureatas, eismą tvarkė pasitelkęs šarvuotį, o dabartinis, irgi liberalas, apsivogusios partijos atstovas, žengė dar toliau beprotystės lankomis – sugalvojo tvarkyti šiukšles meno pagalba.

Ant sklidinai prišikto negyvenamo namo sienos Vileišio gatvėje, greta prastai tvarkomo šiukšlyno, puikus profesionalas Vytautas Poška tapo freską. Tokia Vilniaus miesto savivaldybės, vadovaujamos liberalo Remigijaus Šimašiaus, valia.

Freskos buvo tapomos rūmuose, bažnyčiose, ant reprezentacinių pastatų sienų. Tai labai brangus, didelio profesionalumo reikalaujantis ir didelę išliekamąją vertę turintis darbas. Todėl, aš galiu tvirtai pasakyti – Vilniaus meras yra neadekvatus. Taip švaistyti pinigus, tapant avarinių namų sienas, bet to, esančias greta šiukšlyno, yra beprotystė, meno ir menininkų, miestiečių negerbimas.

Pernai prie freskos buvęs šiukšlynas buvo likviduotas ir perkeltas į Vileišio Nr.16 namo pusę, kur įrengtos šiuolaikinės požeminės šiukšliadėžės.

Žemiau pateikiu tekstą skundo, kurį pasirašė absoliuti dauguma mūsų namo gyventojų (likę atostogauja) ir dalis gyventojų kaimyninio namo:

Konstitucijos pr. 3, LT-09601 Vilnius

Vileišio gatvės manų Nr. 15 ir 14 gyventojų SKUNDAS
dėl ketinimo nepasitarus su gyventojais parke, priešais namą Nr. 15 ir greta namo Nr. 14, įrengti šiukšlių konteinerius
Vilnius, 2020-07-03

Liepos pirmą dieną priešais Vileišio 15 namą esančiame parke buvo įkasta skelbimų lenta, kurioje nurodoma, kad šioje žaliojoje zonoje ketinama įrengti šiukšlių konteinerius. Mes prieštaraujame įrengimui šiukšlių konteinerių šioje vietoje dėl šių priežasčių:

Pirma. Dabartinė šiukšlių utilizavimo tvarka mus pilnai tenkina, nes konteineriai yra už 50-100 metrų nuo mūsų namų.

Antra. Skersgatvis, abipusio eismo, prie kurio norima statyti šiukšlių konteinerius yra labai judrus, siauras, vienoje juostoje yra parkuojami automobiliai.

Trečia. Minėtas skersgatvis liūčių metu tampa kalnų upe, užtvindančia aplinkinių namų rūsius, todėl konteineriai bus plaunami šių vandens srautų.

Ketvirta. Intensyviai skersgatviu automobiliais vykstantys miestiečiai iš Vilniaus priemiesčių ir sodų į darbą čia nuolatos mėtys savo šiukšles, palikinės stambiagabaričius daiktus. Tai vyko nuolatos greta šios vietos buvusioje šiukšlių surinkimo aikštelėje, kuri vos prieš metus čia buvo likviduota.

Penkta. Graži ir tvarkinga miestiečių poilsio zona bus sunaikinta.

Prašome jūsų nutraukti bet kokius darbus, surištus su projektavimu ar įrengimu šiukšlių konteinerių parke priešais Vileišio 15 ir 14 namus.

Žemiau pasirašo Vileišio 15 ir 14 namų gyventojai...

P.S.: Vos nepamiršau paminėti dar vieną Vilniaus miesto savivaldybės idiotizmą: ketinimą rengti feikinę gyventojų apklausą internetinės konferencijos pagalba, instaliavus specialią programą, kai butų sąvininkų dauguma yra pensininkai, neturintys tam nei reikalingų priemonių, nei įgūdžių!