Viską padarius, kad kornavirusas išplistų, jis vistiek neišplito...

Autorius: Tomas Baranauskas Šaltinis: https://www.facebook.com/tomas... 2020-07-10 14:20:00, skaitė 1795, komentavo 3

Viską padarius, kad kornavirusas išplistų, jis vistiek neišplito...

Vakar buvau prekybos centre, likus pusvalandžiui iki uždarymo. Centras pustuštis, ir aš pagalvojau, kad jeigu labai norėčiau apsisaugoti nuo koronaviruso, tai vaikščiočiau į jį tik tokiu metu. Bet, kaip visi prisimename, karantino laikotarpiu tokio laiko nebuvo - priešingai, prekybos centrų darbo laikas buvo sutrumpintas, kad kuo daugiau žmonių pirktųsi prekes vienu metu. Ir dar uždarinėtos kitos mažiau pirkėjų sulaukiančios ne maisto prekių parduotuvės, kurių prekių iš bėdos dažnai irgi galima susirasti prekybos centruose. Žodžiu, padaryta viskas, kad pirkėjų srautai ten, kur jie ir taip visada didžiausi, būtų kuo didžiausi būtent „karantino“ metu. Nepaisant šių pastangų sudaryti kuo palankesnes sąlygas koronavirusui plisti, jis Lietuvoje kažkodėl neišplito... Gal koją pakišo lietuvių genetika?

Buvo pasitelktos ir kaukės. Visi medikai ir net Veryga „karantino“ pradžioje vienu balsu aiškino, kad kaukės nuo virusų neapsaugo, ir dar buvo pastebima, kad neteisingai nešiojamos kaukės, t. y. nekeičiamos kas 1-2 valandas (o kas jas teisingai nešiojo?), padaro daugiau žalos, nei naudos, nes kaupia savyje virusus ir bakterijas (ne tik koronavirusą), jau nekalbant apie trukdymą kvėpuoti, kuris irgi svarbus gerai sveikatai ir ypač gerai plaučių būklei palaikyti... Ir štai, nepaisant to, o galbūt kaip tik dėl to, kaukės staiga pasidaro privalomos net bėgiojantiems miško takeliu - absurdas, kurio iki šiol medicina nematė per visą savo istoriją, įskaitant Antiką ir Viduramžius.

Tas irgi nepadėjo... Lietuvos koronaviruso infekcijos plitimo rodikliai liko gėdingai menki, nė nelygintini su europiniais standartais, kuriuos Europoje geriausiai atitiko griežtas priemones įsivedusi Belgija. Ne veltui - ES centras...

Mes jau baigiam užmiršt tą koronavirusą, o tai yra visiška netvarka, nes iš pasaulio darbotvarkės jo dar niekas neišbraukė. Koronavirusą menkinęs Brazilijos prezidentas Bolsonaras antai juo ėmė ir užsikrėtė - su neslepiamu džiaugsmu praneša pasaulio ir Lietuvos spauda.

Reikės grąžinti privalomą kaukių nešiojimą - svarsto Veryga...