Rasa Juknevičienė tapo specialaus komiteto kovai su dezinformacija ir kišimusi į rinkimus nare

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rasa... 2020-07-14 18:59:00, skaitė 945, komentavo 5

Rasa Juknevičienė tapo specialaus komiteto kovai su dezinformacija ir kišimusi į rinkimus nare

Arši rusofobė, landsbergistė, Europos Parlamento narė Rasa Juknevičienė tapo birželį įsteigto specialaus parlamento komiteto dėl užsienio kišimosi į demokratinius ES procesus, įskaitant dezinformaciją, pakaitine nare. Ji komitete atstovaus Europos liaudies frakcijai.

„Europos Sąjunga vis labiau supranta dezinformacijos pavojų. Kinija ir Rusija atakuoja mūsų vertybes, mūsų demokratijas, visą Europos Sąjungą. Tai – jų hibridinio karo įrankis. Europos Sąjungai reikia turėti vieningą strategiją, kaip su dezinformacija kovoti“, – pažymi R. Juknevičienė.

https://youtu.be/hihYNBDH-XQ

Pasak jos, koronaviruso pandemija informacinį karą prieš ES ir Vakarų demokratijas pavertė labiau matomu, tačiau jis vyksta jau kurį laiką.

„Socialinės medijos platformos turi prisiimti atsakomybę, mes turime remti nepriklausomą, faktus tikrinančią žiniasklaidą ir stiprinti strateginę komunikaciją bei mūsų pačių pajėgumus priešintis dezinformacijai“, – teigia EP narė R. Juknevičienė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį į svarbų šio informacinio karo aspektą – manipuliavimą istorija, ypač Antrojo Pasaulinio karo kontekste.

Europos liaudies partijos politinė grupė tvirtai remia europos pastangas kovoje su dezinformacija.

Specialiajam EP komitetui pavesta nuodugniai išnagrinėti, ar dėl užsienio kišimosi galėjo būti pažeistos arba apeitos esminės demokratinių rinkimų taisyklės. Komitetas turės pasiūlyti sritis, kuriose reikia naujų ES teisės aktų arba kitokių (ne teisėkūros) priemonių, pavyzdžiui, bendradarbiavimo su socialinėmis medijomis, taip pat pasiūlyti suderintus ES lygmens veiksmus, skirtus kovoti su hibridinėmis grėsmėmis, atremti informacines atakas ir strateginę komunikaciją iš pakenkti siekiančių ES nepriklausančių šalių.

Naujai įsteigtas specialusis komitetas turės dvylikos mėnesių kadenciją, kurią bus galima pratęsti. Komitetą sudaro 33 EP nariai.