Gera žinia USA pakalikams - amerikoniški naikintuvai krenta kaip musės

Autorius: Mindė Šaltinis: https://militarywatchmagazine.... 2020-07-23 12:53:00, skaitė 1729, komentavo 31

Gera žinia USA pakalikams - amerikoniški naikintuvai krenta kaip musės

 Mažiausiai septyni amerikoniški naikintuvai nudribo ir sudužo per pastarąsias 60 dienų.

Sekmadienio rytą buvo pranešta, kad sudužo eilinis JAV oro pajėgų naikintuvas F-16-C bandydamas nusileisti Njiu-Meksiko aviabazėje. Pasak amerikoniškos MIP  ir oficialių asmenų pranešimų, pilotui pavyko katapultuotis ir išsigelbėti, tačiau buvo sužeistas.

 

gwAEazAGkXDKg2yMmF8NyEWi3ylR3jzAGbkB2z_T-nbIXbh_YjxFqX-YLUtl53qjBWHl2GUWpVQG6Up0soGOzj3vdfOtItpUa7ogcQu7quaViIIrlEaMmJIdCJTJHS5Bxr9xK61Y

 

„Kol kas neatskleidžiamos detalės ir katastrofos priežastys, tačiau avarija dar labiau paaštrino situacija dėl pastarojo meto incidientų su JAV oro pajėgų ir karinio jūrų laivyno lėktuvais. Per pastarąsias 60 dienų sudužo mažiausiai septyni amerikoniški naikintuvai, tame tarpe ir F-15, F-18, F-22 ir F-35. “

Tęsiant šią gerą naujieną galima paminėti dar šešis atvejus su amerikoniškais naikintuvais per pastaruosius du mėnesius kada jie banaliai nudrimba.

Amerikietis F-16-CM nudribo per mokomaji skrydimą birželio 30 d. Shaw oro pajėgų bazėje Pietų Karolinoje, žuvo pilotas.

Birželio 18 d. F-18-F naikintuvas nukrito į Filipinų jūrą, du jo pilotai dar  sugebėjo katapultuotis  prieš lėktuvui  nukrentant į jūrą.

Birželio 15 d. Iš Šiaurės jūros pakrantėje nubribo dar vienas amerikoniškas naikintuvas F-15, nužudęs pilotas žuvo, nuolaužas aptiko  Didžiosios Britanijos pakrančių apsaugos tarnyba.

Birželio 9 d. aviabazėje Hill F-35 naikintuvas sudužo bandydamas nutūpti.

Gegužės 19 d. amerikonų naikintuvas F-35 taip pat sudužo per treniruojamą skridimą, tačiau pilotui pavyko išsigelbėti.

Gegužės 15 d. amerikiečių naikintuvas F-22 sudužo 20 kilometrų nuo Eglino oro pajėgų bazės vakarinėje Floridoje.

Gegužės mėnesio atvejai parodo, kad per savaitę sugeba nudribti net 2 taip gražiai apdainuojami 5 kartos naikintuvai.

Kalėdoms yra ruošiama eilinė amerikoniška pasakėlė - Top Gun: Maverick - apie “geriausius pasaulyje pilotus”, tesinys pasirodžiusio prieš 30 metų. Labai pravartu žiūrint tokį filmą prisiminti šiuos faktus vykstančius tikrovėje, ne ekrane.