Kaip pasigaminti molotovo kokteilį - Nenumaldomai artėjant antrai bangai ir X valandai

Autorius: LRT.LT Šaltinis: https://lt.wikipedia.org/wiki/... 2020-07-28 00:41:00, skaitė 4696, komentavo 2

Kaip pasigaminti molotovo kokteilį - Nenumaldomai artėjant antrai bangai ir X valandai

Paprasčiausias būdas – butelis aprišamas skuduru, kuris prieš naudojimą sudrėkinamas degiu skysčiu (dažnai – iš butelio) ir padegamas. Butelis sviedžiamas su liepsnojančiu skuduru. Buteliui sudužus liepsna padega padegamąjį mišinį. Dažnai prie butelio būdavo pririšamas specialus degtukas.

Efektyvesnis būdas – naudoti padegamąjį mišinį, kuris ore užsidega savaime. Tokie mišiniai paprastai turi baltojo fosforo. Tokie padegamieji buteliai patogesni naudoti, nes jų nereikia padeginėti, mažiau šansų, kad butelių metiką pastebės priešas.

Gūgelio vertimas:

Mechanizmas - Paprasčiausiame forma Molotovo kokteilis yra stiklinis butelis, kuriame yra benzininio kuro, kurio saugiklis yra kuro įsiurbimo audinys, laikomas butelio kamšteliu. Veikiant, saugiklis užsidega ir butelis plukdo į tikslą, pvz., Priešo talpą ar fortifikaciją. Kai butelis suduzo smūgiu, dėl to susidariusi degalų lašelių ir garų debesė užsidega saugikliu, dėl ko iš karto užsidega ugnies ginklas, po kurio susiduriama su ugnimi, kai likusi degalų dalis sunaudojama.

Vietoje benzino buvo naudojami kiti degūs skysčiai, tokie kaip medžio alkoholis ir terpentinas. Degalai, tokie kaip derva ir variklio alyva, buvo pridedami prie degalų, panašiai kaip ir napalmo naudojimas, kad degimo skystis tvirtai laikytųsi tikslinės ir sukurtų storus dūmus.

Kaip įkaitusieji prietaisai, Molotovo kokteiliai daugelyje regionų yra nelegalūs gaminti ar valdyti. Jų naudojimas prieš žmones dažniausiai patenka į įvairius mokesčius, įskaitant bateriją, faktinį ar sunkų kūno sužalojimą, žmogžudystę, bandymą nužudyti ir žmogžudystę, priklausomai nuo jų poveikio ir vietos įstatymų. Jų naudojimas prieš nuosavybę dažniausiai yra padengtas padegimo mokesčiais.

Jungtinėse Amerikos Valstijose Molotovo kokteiliai laikomi "destruktyviais prietaisais", kuriuos reguliuoja ATF.

Informacinė bomba