Kraupi žinia: Persų įlankoje skęsta "Nimitz" klasės lėktuvnešis!

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-08-01 15:05:00, skaitė 1656, komentavo 10

Kraupi žinia: Persų įlankoje skęsta

Netoli Irano krantų skęsta „Nimitz“ klasės lėktuvnešis.

Keli kilometrai nuo Irano sienos pradėjo skęsti „Nimitz“ klasės lėktuvnešis, į kurį prieš keletą dienų pataikė sparnuotoji raketą, kurią paleido Islamo revoliucijos gvardijos korpusas.

Iš pradžių buvo manoma, kad lėktuvnešis bus buksyruojamas į vieną iš Irano uostų remontuoti ir, kad vėliau būtų panaudojamas pratyboms, tačiau, sprendžiant iš palydovinių nuotraukų, lėktuvnešis grimzta į dugną su visais jame esančiais kovinių lėktuvų maketais.

Šiuo metu 90% „Nimitz“ klasės lėktuvnešio konstrukcijų, kuris yra specialus Irano karinių pratybų maketas, jau yra po vandeniu. Tikimybė to, kad praktiškai natūralaus lėktuvnešio dydžio maketą pavyks pakelti į paviršių ir atstatyti, net nesvarstoma, todėl ekspertai neatmeta, kad finalas maketui gali būti Irano naikintuvų smūgiai į jį arba net smūgiai balistinėmis raketomis.

Iš amerikonų pusės  Irano vykdomos karinės pratybos buvo pavadintos labai didele klaida ir rimta provokacija, tačiau ekspertai mano, kad pačios Irano karinės pratybos Vašingtonui yra šokas, nes jos aiškiai pademonstruoja JAV, kad esant reikalui visa lėktuvnešio avia-grupuotė bus išskrosta sparnuotomis ir balistinėmis raketomis.

Teheranas, 2020 m. liepos 30 d., 10:36 - REGNUM

Liepos 29 d. Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) oro-kosmoso pajėgų vadas brigados generolas Amiras Ali Hadžizadas pareiškė, kad IRGC gali smogti ir sunaikinti priešininko taikinius bet kurioje Persijos įlankos regiono vietoje savo disponuojamomis priemonėmis. Apie tai pranešė Irano agentūra IRNA.

Brigados generolas Hadžizadas, kalbėdamas apie jungtinių pratybų, rengiamų Persijos įlankos ir Ourmuzo sąsiaurio bendroje zonoje, baigiamąjį etapą, pareiškė, kad IRGC pratybos yra vykdomos reguliariai, tačiau balistinės raketos pirmą kartą buvo paleistos iš giliai žemėje esančių šachtų gelmių,  IRGC oro pajėgų vykdomos operacijos metu.

Kalbėdamas apie skydus pramušančias raketas ir naikinančias priešo gynybos sistemas kaip apie naujovę bendrose pratybose, jis pažymėjo: „Pirmiausia dislokavome sistemą ir nutaikėme į ją priešradarines raketas, be to, IRGC oro-kosminių pajėgų dronai per atstumą  buvo kruopščiai nusitaikę į iš anksto nustatytus taikinius - šiuo atveju į amerikoniško lėktuvnešio kopiją “.

Toliau jis pasakė, kad sistema ir įranga, įeinanti į kosminių pajėgų kompleksą, įskaitant raketinius, gynybinius, priešlėktuvinius ir kitus objektus, kartu su jūrine ir antžemine įranga, atlieka  stabdantį ir griaunamąjį poveikį, o tai lemia Irano saugumo užtikrinimą.