Marius Jonaitis: „Kuo daugiau kalbama apie laisvę, tuo mažiau jos lieka“

Autorius: Marius Jonaitis Šaltinis: https://www.facebook.com/mariu... 2020-08-20 20:14:00, skaitė 1447, komentavo 1

Marius Jonaitis: „Kuo daugiau kalbama apie laisvę, tuo mažiau jos lieka“

Vakar (rugpjūčio 19 dieną) Vilniuje įvyko A. Lukašenką palaikantis piketas. Pasak organizatorių nesiekta masiškumo, tad buvo informuoti ir pakviesti dalyvauti tik nedidelis ratas žmonių.

Piketas kaip piketas. Su kai kuriomis kalbomis galima sutikti, su kai kuriomis - padiskutuoti. Galbūt vietomis kiek karščiau sureaguota, bet labiausiai stebina demokratijos eksportuotojų su balta-raudona-balta vėliavomis elgesys.

Braunasi prie piketuotojų, rėkauja, keikiasi, provokuoja konfliktą, fotografuoja veidus. Kiek anksčiau, tas pats video buvo patalpintas kitoje youtube paskyroje, tad galima susipažinti kokio profilio „oponuojantys“ komentarai ten liejasi: https://www.youtube.com/watch?v=nLPYlH6_UdA

Pasikartosiu, normalu kai nesutinki su kitaip kalbančių mintimis bei joms oponuoji, o, bet, tačiau tą galima padaryti kultūringesne forma.

Kaip teigiamą pavyzdį galiu paminėti protesto prieš kaukių dėvėjimą Lietuvoje, kuris neseniai vyko Vilniuje. Atėjo žmogus, kuris buvo UŽ kaukes ir paprašė žodžio. Jis jam buvo suteiktas, jis išreiškė nuomonę, visi išklausė ir tai buvo turbūt pats stipriausias mitingo momentas. Bent jau man.

Grįžtant prie temos, ironiška, bet tie kurie labiausiai piktinasi demokratijos nebuvimu Baltarusijoje, bevelytų užkišti gerkles kitai pusei. Tiek Baltarusijoje, tiek ir Lietuvoje.

Puikus to pavyzdys incidentas su buvusiu futbolininku Simu Skinderiu. Jau 9 metus Baltarusijoje gyvenantis Skinderis pašaipiai įvertino Ilja Škurino atsisakymą žaisti Baltarusijos futbolo rinktinėje kol šaliai vadovaus A. Lukašenka. Daugiau skaityti čia: https://www.tv3.lt/…/baltarusis-nezais-rinktineje-kol-sali-…

Prasidėjo grupinis puolimas (mobingas) Simo atžvilgiu. Puiki to iliustracija jo Facebook siena, galite paskaityti komentarus po jo postais - https://www.facebook.com/simas.skinderis

Grupinis puolimas tų, kurie kalba ir rašo ne pagal vyraujančią liniją, yra sena tam tikrų struktūrų taktika. Daug kas, manau, jau žino apie Facebook esančias „Jorkšyrų terjerų“ grupeles.

Ten diskutuojama kurį žmogų reikia apskųsti facebook administracijai, kaip užpulti jį komentarais ir kitaip pašalinti iš FB erdvės. Vienu žodžiu - organizuotas internetinis teroras.

https://www.sarmatas.lt/…/siu-dienu-pavlikai-morozovai-soc…/
https://www.sarmatas.lt/…/jorksyro-terjerai-persivadine-jo…/

Tad perfrazavus žymų posakį „ne viskas auksas, kas auksu žiba“ į „Kuo daugiau kalbama apie laisvę, tuo mažiau jos lieka“ gausime realų vaizdą