Aleksandras Lukašenka teisėsaugos pareigūnams: „Arba šiandien ginate savo valstybę, arba rytoj iškrypėlių pederadus saugosite“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/alek... 2020-08-21 11:14:00, skaitė 2443, komentavo 63

Aleksandras Lukašenka teisėsaugos pareigūnams: „Arba šiandien ginate savo valstybę, arba rytoj iškrypėlių pederadus saugosite“

Baltarusijos opozicijai bandymas rasti  būdų derėtis su valdžia, tampa neįmanomas. Aleksandras Lukašenka teisėsaugos pareigūnams pareiškė, kad į jokias kalbas nesileis.

Lukašenka pareiškė, kad opozicijos koordinacinė taryba gaus už viską atsakyti. Dėl siekio perimti valdžią ir keliamo pavojaus nacionaliniam saugumui – iškelta baudžiamoji byla.

Organizatoriai kaltinami bandymu nuversti ir užgrobti valdžią. Visiems dalyvavusiems valstybės perversme gresia iki  5-erių metų kalėjimo. Tokių tarybų įstatymai nenumato, todėl, tokia veikla yra traktuojama kaip nekonstitucinė.

Slūgstant protestams, Aleksandras Lukašenka Valstybės saugumo taryboje pareiškė, kad vakarams nepavyko valstybės perversmas, o abejojantiems teisėsaugos pareigūnams Lukašenka priminė, kad jeigu jie šiandien negins valstybės, tada jie rytoj gaus saugoti pederastų ir kitų iškrypėlių pederadus.

Vakarai metė didžiules pajėgas ir resursus, kad būtų nušalintas Baltarusijos prezidentas, bet kaip rodo įvykiai – perversmas žlugo.

Opozicija ir toliau ragina teisėsaugos pareigūnus pereiti į jų pusę. Lietuva ir kitos Europos šalys garantuoja opozicijos atstovams politinį prieglobstį.

„Kyivpost“ ir „Belarus24“ inf.