Svetlana Tichanovskaja kažkuo priminė Laimutę Stankūnaitę (visa spaudos konferencija ir daugiau)

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/svetl... 2020-08-22 14:40:00, skaitė 1409, komentavo 3

Svetlana Tichanovskaja kažkuo priminė Laimutę Stankūnaitę (visa spaudos konferencija ir daugiau)

Rugpjūčio 21 d. Lietuvos valdžia surengė į Lietuvą po pergalės Baltarusijos prezidento rinkimuose atvykusios šios šalies nacionalinės lyderės Svetlanos Tichanovskajos spaudos konferenciją. Atsakinga už renginio organizavimą buvo firma BNS.

Spaudos konferencija vyko nedidelėje ir sausakimšoje erdvėje, viešbutyje „Marriott Vilnius“. Į akis pirmiausia krito, kad visiškai nesilaikoma koronaviruso pandemijos metu Vyriausybės nustatytos griežtos tvarkos – nesilaikyta saugaus dviejų metrų atstumo, veido kaukes užsidėję buvo ne visi, o ir iš užsidėjusių pas kai kuriuos nosys kyšojo, kai kurie tas kaukes čiupinėjo rankomis.

Visi norintys patekti į renginį negalėjo, nes organizatorių teigimu tam buvo per mažai vietos. O kodėl spaudos konferencija nebuvo surengta didesnėje erdvėje, pavyzdžiui kokios nors ministerijoje ar Seime, kur patalpų tokiems renginiams su kaupu, organizatoriai nepaaiškino. Po renginio žurnalistai galėjo šiek tiek nemokamai pavalgyti, atsigerti norimo nealkoholinio gėrimo.

Į akis taip pat krito keletas mįslingų vyrų, kurie negalėjo paaiškinti, kas jie tokie.

Pats, 15 minučių trukusios spaudos konferencijos turinys buvo savitai įspūdingas. Kodėl viskas tęsėsi tik 15 minučių? Kur turėjo skubėti Baltarusijos lyderė? Susitikti su Angela Merkel? Vaizdo konferencijos ryšiu susisiekti su Donaldu Trampu? Neaišku.

Pradžioje nuskambėjo trumpas S. Tichanovskajos žodis. Iš esmės apie nieką. O toliau, praktiškai absoliučiai beverčiai klausimai. Baltarusijos lyderės atsakymai taip pat padarė įspūdį. Tai buvo lakoniški atsakymai trafaretinėmis jau žinomomis frazėmis, arba teigimas, kad ji negalinti į kokį nors klausimą atsakyti.

S. Tichanovskaja kažkuo priminė Laimutę Stankūnaitę, kuomet anais laikas ją kaukėti apsauginiai vyrai atvesdindavo ir išvesdindavo iš kokios nors spaudos konferencijos. Skirtumas tik tas, kad baltarusę vietoj kaukėtų lydėjo vyrukai civiliais rūbais.

Kam iš viso reikėjo rengti tokią savitą spaudos konferenciją, kuri vos prasidėjus baigės, o net ir per tą laiką kol ji vyko, nebuvo pateikta jokios reikšmingesnės informacijos? Sunku pasakyti. Galima tik konstatuoti, kad tie, kurie dabar Lietuvoje tampo šią nelaimingą moterį, elgiasi labai nesąžiningai, išstatydami ją pajuokai. Galima tik įsivaizduoti, jei Lietuvoje kokia nors šeimininkė skelbtųsi nacionaline lydere, kiek ji tada sulauktų aštraus žodžio iš valstybinės ir nepriklausomos užsakomosios Lietuvos žiniasklaidos.

Šiuo atveju LT žurnalistinės plunksnos meistrai tyli, nes toks paliepimas, suprasti juos galima. Bet geriau, viską kas vyko, pamatykite patys.

https://youtu.be/b3PrKkS9TRk