Lietuvos klapčiukai atliko viską, kad Baltarusija kuo skubiau kapitališkai integruotųsi su Rusija

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lietu... 2020-08-29 01:02:00, skaitė 1175, komentavo 1

Lietuvos klapčiukai atliko viską, kad Baltarusija kuo skubiau kapitališkai integruotųsi su Rusija

Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos pareiškimą, esą jis ketina nutraukti baltarusiškų krovinių gabenimą per Klaipėdos uostą, įvertino Lietuvos politikos lyderiai ir specialistai.

Pasak politikos mokslininko, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) profesoriaus Ramūno Vilpišausko, kalbos apie sankcijas Lietuvai kol kas ir yra tik grasinimai, jais greičiausiai siekiama sugriauti kaimyninių šalių vienybę reaguojant į įvykius Baltarusijoje.

„Turbūt dabar prasmingiau kalbėti apie tai kaip apie grasinimą, tai yra, galimybę, bet ne kaip apie realius sprendimus, nes kol kas tų sprendimų nėra ir gali būti, kad jis šitaip, visų pirma, nori sukelti diskusijas Lietuvoje ir kitose šalyse, tikėdamasis, kad ta vienybė, kurią Baltijos šalys ir Lenkija rodė dėl to, kas vyksta Baltarusijoje, ji pradės eižėti ir prasidės konkurencija dėl baltarusiškų krovinių gabenimo per savo uostus“, - atskleidė R. Vilpišauskas.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, kad A. Lukašenkos grasinimai įvesti sankcijas yra natūralus jo elgesys, nes „Baltarusijos autoritarinis vadovas siekia bet kokia kaina išsaugoti savo postą“.

„Čia yra tęsinys visų jo kitų grasinimų. Natūralu, kad jis eina va bank, ginasi jam visais suprantamais būdais“, - pasakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ekonomikos ir inovacijų lyderis Lietuvoje, ministras Rimantas Sinkevičius neslėpė, kad toks A. Lukašenkos poelgis pakenktų pačiai Baltarusijai.

Tokios pačios nuomonės laikosi ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Sunku suvokti: kiek reikia būti įsikibus valdžios ir nekęsti savo Tautos, kad dėl įžeistų ambicijų, ryžtumeisi kenkti savo valstybei ir jos žmonėms. Jei sprendimai, apie kuriuos šiandien kalba Lukašenka, bus priimti, jie pirmiausiai kirs pačiai Baltarusijai“, - visuomeniuose tinkluose parašė antikonstitucinės Lietuvos Vyriausybės vadovas.

Rugpjūčio 28 d. ekspertai.eu laida „Aktualus skambutis“ taip pat sureagavo į šią lauktą, bet vis tiek išskirtinę naujieną Lietuvai – kalbasi signataras Zigmas Vaišvila, ne Centro ekspertas ir laidos vedėjas Audrius Nakas.