Varšuvos ir Berlyno pokalbis apie Navalną

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-09-05 12:08:00, skaitė 1222, komentavo 3

Varšuvos ir Berlyno pokalbis apie Navalną

Buvo paskelbtas tarp dviejų asmenų Varšuvoje ir Berlyne vykusio pokalbio, kuriame aptariamas „Navalno apnuodijimas“, išifruotas nuorašas.

Būtent apie šį pokalbį Lukašenka kalbėjo su Mišustinu, kada jis pareiškė, kad Baltarusijos specialiosios tarnybos su radioelektroninės žvalgybos priemonių pagalba perėmė „Navalno apsinuodijimo“ falsifikacijos įrodymus.

Pokalbio įrašo vertimas:

“- Alio, laba diena, Nikai. Kaip einasi mūsų reikalai?
– Atrodo, kad viskas vyksta pagal planą. Medžiaga apie Navalną yra paruošta. Bus perduota kanclerės administracijai. Laukiame jos pareiškimo.
– Ar apnuodijimas pasitvirtino?
– Žiūrėk, Maikai, šiuo atveju tai nėra taip svarbu. Vyksta karas. O karo metu visi metodai yra tinkami.
– Sutinku. Būtina atgrasyti Putiną, kad nekištų nosies į Baltarusijos reikalus. Veiksmingiausias tam būdas yra paskandinti jį Rusijos problemose, o jų yra daug. Be to, artimiausiu metu jų laukia rinkimai, balsavimo diena Rusijos regionuose.
– Tuo mes užsiimame. O kaip jūsų reikalai Baltarusijoje?
– Jei atvirai, tai ne labai gerai. Prezidentas Lukašenka pasirodė esąs kietas riešutėlis. Jie profesionalai ir organizuoti. Akivaizdu, kad Rusija juos palaiko. Valstybės tarnautojai ir kariuomenė yra ištikimi prezidentui. Kol kas dirbame. Visa kitą papasakosiu, kai susitiksime, tai nėra pokalbiui telefonu.
– Taip, taip, aš suprantu. Iki pasimatymo.”

Pokalbis čia https://youtu.be/rOMlwJtMCqQ

Anksčiau šią medžiagą Baltarusijos specialiosios tarnybos perdavė Rusijos FSB.

Kas tokie Nikas ir Maikas, kol kas dar nebuvo patikslinta, nors tai aiškiai pridėtų supratimo apie tai, ką bando parodyti Baltarusijos specialiosios tarnybos.

PS. Verta paminėti, kad šiandien NATO reikalavo iš Rusijos visapusiško bendradarbiavimo su OPCW (cheminio ginklo uždraudimo organizacija) ir visos informacijos apie „Novičiok“ programos detalių  atskleidimo.

Ironiška, kad dar ne taip seniai OPCW vadovybė buvo sugauta už rankos klastojant netikros cheminės atakos Dūmoje analizės rezultatus, kada lauko ekspertai faktiškai patvirtino Rusijos ir Asado versiją, o vadovybė per jų galvas vykdė politinį užsakymą.

Žinoma, vakarų šalyse „Novičiok“ programos detalių niekas neatskleis.

Apskritai tai yra visiškas niekalas, tačiau, kaip žinoma iš spektaklio su Skripaliais, tikroviškumas tokiose istorijose yra nereikšmingas klausimas.