Rinkimai-rinkimai...

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-09-15 19:17:00, skaitė 1062, komentavo 1

Rinkimai-rinkimai...

Lietuva pateko į finalines rinkimų lenktynes. Partijos pasiekė finišo tiesiąją. Po mėnesio taps žinoma nauja Seimo sudėtis. O Lietuvos piliečiai skaito politinių partijų programas, klausosi kandidatų į Seimo narius ir svarsto, už ką balsuoti

— Nijole, ko tokia susimąsčiusi? Nejaugi galvoji, už ką balsuosi spalio 11 dieną?

— Marta, nejuokink manęs. Aš jau seniai nusivyliau mūsų vyriausybe ir nebedalyvauju į rinkimuose. Nuo dėmenų pasikeitimo vietomis suma nesikeičia. Nesvarbu, ar valdžioje yra dešinieji, kairieji ar centristai, mes vis tiek darysime viską, kas bus liepta iš Briuselio. Anksčiau mums buvo siunčiamos direktyvos iš Kremliaus, o dabar — iš Europos Komisijos ir NATO būstinės. Jie liepė užsidėti kaukes! Mes griežtai laikomės. Rytoj pasakys: "Pirmyn — į Rytus!" ir eisime kariauti su kaimynais. Lietuva yra JAV, Berlyno ir Lenkijos geopolitinių interesų įkaitė. O laisvė ir nepriklausomybė — blefas, kuriuo mus apgaudinėja ir dešinieji, ir kairieji, ir centriniai.

— Tu taip pesimistiškai vertini mūsų valdžią? Nejaugi jie tau tokie atgrasūs?

— Ne, jie neatgrasūs. Politikai yra malonūs ir protingi žmonės. Jie sako gražius ir protingus dalykus, žada, kad gyvenimas netrukus taps geresnis ir gražesnis. O atsisėdę į deputatų ar ministrų kėdes jie labai greitai pamiršta šiuos pažadus.

— Ne! Tai netiesa! Tokie, kaip tu — pesimistai — ir leidžia būti valdžioje tiems, kurie pirmiausia galvoja tik apie savo. Pažvelkite į Seimo narių sudėtį. Kai kurie deputatai jame sėdi nuo 90-ųjų pradžios! Man atrodo, kad turėtų būti ribojamas kadencijų skaičius, kaip ir prezidento kadencijų skaičius. Ir kuo daugiau Seime atsiras naujų veidų, tuo greičiau judėsime į priekį. Juk šiandien pasaulis sparčiai keičiasi, o vakar diena gyvena daugelis deputatų. Mums reikia šviežio kraujo valstybės kraujotakos sistemoje. Balsuosiu už jaunus ir aktyvius kandidatus. Jie tikrai įpūs vėjo į laivo "Lietuva" bures.

— Na, jaunimas be gyvenimo patirties gali mus nuvesti ant uolų. Čia būtina išlaikyti pusiausvyrą tarp vyresnių kartų išminties ir drąsaus entuziazmo. Jaunimas gali priskaldyti tokių malkų, kad dešimtmečius turime valyti griuvėsius. Prisimink, kaip 90-aisiais visos trys Baltijos šalys puolė į "šviesią kapitalistinę ateitį". O dabar pažiūrėję į Lietuvos, Latvijos ir Estijos ekonominius rodiklius pamatysite, kad "lėčiausi" estai gyvena geriau nei latviai ir lietuviai šiandien. Ir tai todėl, kad jie neskuba su garsiais pareiškimais ir išdidžiai nesuraukia nosies, kaip mūsų valdovai. Nededa ekonomikos ant politikos aukuro.

— Tu mąstai teisingai, kaip tikras politikas, bet kažkodėl atsisakai balsuoti. Spalio 11 dieną eik į rinkimų apylinkę ir balsuok už "naujus veidus" politikoje! Gal jiems atėjus gyvenimas Lietuvoje bus geresnis?

— Na, įkalbėjai. Gal ir eisiu balsuoti. Tik tuo atveju, jei spalio 11 dieną orai bus geri, o priemonės koronavirusui suvaldyti iki to laiko netaps griežtesnės. Nes nemėgstu stovėti eilėse ir laikytis atstumo.