Rusijos radioeletroninės kovos sistema "nusodino" USA sraigtasparnį AH-64 „Apache“ Sirijoje

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-09-18 00:31:00, skaitė 1690, komentavo 21

Rusijos radioeletroninės kovos sistema

Rusijos radioelektronins kovos kompleksas Sirijoje sugebėjo sustabdyti amerikiečių karinės technikos kolonos judėjimą rugsėjo 15 dieną.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, JAV kariuomenė nusprendė atlikti patruliavimą Hasakos provincijos rajone. Kad nesusidurtų su Rusijos pasipriešinimu (už šį rajoną yra atsakinga Rusijos kariuomenė), amerikiečiai nusprendė judėti prisidengdami  šturmo sraigtasparniu „AH-64 Apache“ ir tuo pademonstruoti savo jėgą. Šiuo metu Rusijos pusė visus patruliavimus atlieka sraigtasparniu „Mi-24“.

Tačiau vietoj parodomojo patruliavimo amerikiečiams teko užsiimti savo kovinio sraigtasparnio evakuacija. Pranešama, kad nežinomas radioelektroninės kovos (REK) kompleksas, esanti Kamyšly aviabazėje, išdegino elektroninius „AH-64 Apache“ komponentus, dėl ko sraigtasparnis turėjo nusileisti avariniu režimu (pasisekė dar kad aukštis buvo mažas).

Dėl to patruliavimo misija buvo sužlugdyta, o amerikiečiams teko  sraigtasparnio evakuacija ir pakrauti jį ant krovininės platformos, nes pats „AH-64 Apache“ nebegalėjo nuskristi iki dislokacijos vietos. USA kol kas dar nekomentavo šio įvykio, nes jei jie pripažins, kad įvyko REK komplekso poveikis, tada jie tuo pačiu pripažįsta, kad Amerikos sraigtasparniai nėra niekaip apsaugoti nuo Rusijos ginkluotės.

Vėliau žiniasklaida patikslino, kad Kamyšly aviabazę, esančią už 80 kilometrų nuo įvykio vietos, saugo REK kompleksas „Krasucha-4“, kuris gali visiškai neutralizuoti ne tik dronus, bet ir sraigtasparnius bei lėktuvus.