15min faktų „tikrintojas“ Vilius Petkauskas prisidirbo

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/15mi... 2020-09-21 18:41:00, skaitė 1411, komentavo 1

15min faktų „tikrintojas“ Vilius Petkauskas prisidirbo

Landsbergistų garbintojas Vilius Petkauskas prisidirbo. Žurnalistu save pristatantis, Estijos oligarchui priklausiančiam 15min portalui dirbantis Vilius Petkauskas pažeidė teisę į privatumą

Ne kartą melą paskleidęs portale 15min, Vilius Petkauskas šį kartą „užsirovė“ ant premjero Sauliaus Skvernelio. Dar 2019 spalio 17 d. rašytame straipsnyje: „Sugrįžo namo: pasibaigus remontui premjeras paliko Turniškes“, pažeidė Sauliaus Skvernelio teisę į privatumą.

Saulius Skvernelis kreipėsi į Vilniaus apylinkės teismą dėl teisės į privataus gyvenimo neliečiamumą pažeidimo. Jis reikalavo atsiprašymo ir neturtinės žalos atlyginimo bei teisminių išlaidų padengimo.

Skvernelio advokatė Liudvika Meškauskaitė teigė, kad pripažintas teisės pažeidimas, o to premjeras ir siekė.

Buvo nuspręsta padaryti taikos sutartį. Žiniasklaidos priemonė įsipareigojo paskelbti atsiprašymą ir pripažinimą, jog padarė teisės pažeidimą, o premjeras, savo ruožtu, su bylinėjimusi patirtų išlaidų ir neturtinės žalos atlyginimo nereikalauja.

Bylinėjimasis truko beveik metus laiko, atsiprašymo tekste nei žodžio, kad teksto „Sugrįžo namo: pasibaigus remontui premjeras paliko Turniškes“ autorius yra Vilius Petkauskas.

Žinoma, kad savi dangsto savus, o ypač tokį, beveik šventuoju ir neklystančiu save laikantį Vilių Petkauską, kuris iki šių dienų „teisia“ Feisbuko ir kitų tinklalapių autorius už „melagingas“ publikacijas.

Egidijus Paulauskas