Europos Komisija ant savo centrinio pastato sienos išniekino Lenkijos vėliavą ir herbą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-09-27 18:14:00, skaitė 1584, komentavo 4

Europos Komisija ant savo centrinio pastato sienos išniekino Lenkijos vėliavą ir herbą

Europos parlamento deputatai nuo partijos „Tvarka ir teisingumas“ pareikalavo Europos Komisijos pasiaiškinimo, kodėl rugsėjo 22 dieną ant EK centrinio pastato fasado buvo išniekinti Lenkijos valstybės simboliai: herbas ir vėliava.

Bendrame partijos „Tvarka ir teisingumas“ euro deputatų pareiškime pabrėžiama, kad Lenkijos Konstitucijoje apie valstybės herbą nurodoma: valstybės herbas – tai Baltas aras su karūna Raudoname lauke. Ir herbas, ir nacionalinės spalvos yra teisiškai saugomos. Todėl šių spalvų pakeitimas į vaivorykštę yra Lenkijos Konstitucijos pažeidimas.

Šiam išpuoliui EK pasitelkė lenkų LGBT organizaciją „Kompanija prieš homofobiją“. Be Lenkijos herbo ir vėliavos išdažymo LGBT spalvomis, buvo eksponuojami lozungai, kviečiantys veikti prieš menamas „laisvas nuo LGBT zonas“ Lenkijoje. Ši organizacija sąmoningai klaidina visuomenę, nes zonos Lenkijoje nukreiptos ne prieš žmones, jų laisvą pasirinkimą, bet prieš LGBT ideologijos propagandą. Pastaruoju metu Europos komisijos pirmininkė Ursula fon der Layen ir Džo Baidenas, kandidatas į JAV prezidento postą, irgi platino šią dezinformaciją.

Lenkų deputatai buvo šokiruoti Lenkijos valstybės simbolių išniekinimo su LGBT simboliais ir pažadėjo imtis kontr priemonių.

„Mes klausime komisijos, kodėl jie platina melagingą informaciją apie Lenkiją ir kodėl jie išniekina Lenkijos nacionalinį herbą“, - parašė euro deputatas ir buvęs užsienio reikalų ministras Witold Waszczykowski savo Twitter.

EP deputatai Jadwiga Wiśniewska ir Jacek Saryusz-Wolski taip pat prisijungė prie Waszczykowskio dėl šios LGBT profanacijos pasmerkimo.

https://rmx.news/article/article/ec-permits-profanation-of-polish-national-symbols-with-lgbt-rainbows-on-its-building-facade