Teismas trims mėnesiams pratęsė Paleckiui taikomą intensyvią priežiūrą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-10-02 10:47:00, skaitė 1514, komentavo 8

Teismas trims mėnesiams pratęsė Paleckiui taikomą intensyvią priežiūrą

Teisiamasis įpareigotas būti savo nuolatinėje gyvenamojoje vietoje, neišvykti už Vilniaus miesto ribų, taip pat dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą

VILNIUS, spalio 1 — Sputnik. Šiaulių apygardos teismas pratęsė buvusio "Socialistinio liaudies fronto" lyderio Algirdo Paleckio kardomąją priemonę. Apie tai pranešė teismo spaudos tarnyba.

"Teismas konstatavo, jog kaltinamajam Paleckiui paskirta kardomoji priemonė — intensyvi priežiūra — šioje baudžiamojo proceso stadijoje yra pateisinama, neprieštarauja tiek nacionalinių, tiek tarptautinių teismų formuojamai praktikai. Siekiant užtikrinti netrukdomą bylos nagrinėjimą teisme, kaltinamajam intensyvios priežiūros terminas pratęstas dar trims mėnesiams", — rašoma pranešime.

Paleckis įpareigotas nuo 21 val. iki 06 val. būti savo nuolatinėje gyvenamojoje vietoje, neišvykti už Vilniaus miesto ribų, išskyrus atvejus, susijusius su dalyvavimu teismo posėdžiuose. Teismas išaiškino kaltinamajam, kad jis privalo dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą, laikytis nustatytos dienotvarkės. Draudžiama nusiimti, gadinti ar sunaikinti elektroninį stebėjimo įtaisą.

Taip pat šiame teismo posėdyje priimtas sprendimas ir dėl kardomosios priemonės pratęsimo verslininkui Deimantui Bertauskui — ji buvo pratęsta trims mėnesiams.

Jis privalo nuo 24 val. iki 7 val. būti savo nuolatinėje gyvenamojoje vietoje, išskyrus atvejus, kai išvykimas iš gyvenamosios vietos susijęs su lankymusi sveikatos priežiūros įstaigose. Bertauskas privalo dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą. Jam draudžiama lankytis įstaigose, kur teikiamos viešosios interneto paslaugos, taip pat draudžiama bendrauti ar bandyti susisiekti su tam tikrais žmonėmis per kitus.

Teismo sprendimą galima skųsti Apeliaciniam teismui.

Paleckio byla

Kovo pradžioje Lietuvos generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl Paleckio bylos. Be jo, byloje taip pat kaltinamas Deimantas Bertauskas. Istorikas Valerijus Ivanovas yra liudytojas. Kaltinamieji byloje kaltinami "dalyvavimu organizuotoje grupėje kartu su Rusijos Federacijos žvalgybos pareigūnu ir kitais Rusijos piliečiais" ir "šnipinėjimu Rusijos žvalgybai".

Paleckis ne kartą yra deklaravęs savo nekaltumą. Kaip arešto priežastį jis nurodė tai, kad Lietuvos valdžia jam keršijo dėl jo susidomėjimo 1991 metų sausio 13 dienos įvykiais prie Vilniaus televizijos bokšto, taip pat dėl ​​jo bendravimo su rusais.

Jis taip pat teigia, jog prokuratūra daro viską, kad jo byloje būtų išvengta atvirų teismo posėdžių.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova anksčiau pabrėžė, kad Lietuva visiškai pamina demokratines vertybes, kurias deklaravo stodama į Europos Sąjungą ir NATO.