Škotai įsiutę, Prancūzijos uostas Kale – tiksinti bomba ir dar kai kas dėl komentarų

Autorius: Egidijus Baltušis Šaltinis: http://sauksmas.lt/skotai-isiu... 2015-08-28 07:43:25, skaitė 2119, komentavo 0

Škotai įsiutę, Prancūzijos uostas Kale – tiksinti bomba ir dar kai kas dėl komentarų

Neseniai, dar prieš pabėgėlių antplūdį į Makedoniją, grįžau iš darbinės komandiruotės Škotijoje, mano sutikti škotai noriai polemizavo dėl politinės situacijos šalyje ir pasaulyje.

Pirmas mano pašnekovas John, kalbėdamas skyrė daug dėmesio pralaimėtam Škotijos referendumui. Aš jo paklausiau, negi tikėjotės lengvos pergalės, juk Škotijos nafta ir strateginė Faslane Royal Navy branduolinių povandeninių laivų bazė, tai kaip turto dalybos brangiai kainuojančiose skyrybose? John su stipriu Škotišku akcentu man piktai atkirto - Let them take it (tegul jie sau tai pasilieka), Scotland make a lot good whisky for all countries (Škotija gamina daug gero viskio visoms šalims). Toliau John pradėjo vardinti garsias Škotijos kompanijas: Škotiškas viskis, Penicillin, JCB, Scottish power, JCB, G and A, Dennis… mes išgyvensime.

– Gerai, John, jūs pasiruošę kai ko labai vertingo atsisakyti dėl savo šalies ir ko gero jūs dar karta bandysite? Taip, būtinai, tai buvo įžūlus britų farsas. Bet kas jus verčia po tiek metų atsiskirti, juk pažvelgus į istoriją, visos škotų kovos su Anglija, aplaistytos begale škotų kraujo ir daugybė faktų, kada jūsų pačių didikai jus išdavė? John- galbūt ir dabar politikai mus išdavė, bet pažvelkite į pasaulį, Amerikos finansiniai aferistai kėsinasi pasiimti visą pasaulį ir anglai jiems nuolankiai pataikauja. Toliau John pasakė keletą komplimentų, kiek aš jį bepataisydavau, kad esu lietuvis, mane vadino latviu: you latvian, polish and russians.. esate geri, darbštus žmonės. Pas jį firmoje dirba lenkai ir nemažai latvių, iš kuriu dauguma rusakalbiai. Toliau tęsė John, bet iki sekančios kartos, emigrantų vaikai jau niekam tikę, nes noriai perima blogus mūsiškio jaunimo įpročius kaip tinginystė ir veltėdžiavimas. Šitas pasaulis sukūrė tokia sistemą, kad naujoji karta nebesusimąsto kaip savo rankomis naikina ne tik viduriniąją klasę, bet ir savo ateitį.

Kita pašnekovė Elizabeth, kalbėjo mažiau, ji buvo įskaudinta kaip ciniškai buvo skaičiuojami balsai, ji pasakė juk visas pasaulis matė, kaip balsai už Škotijos nepriklausomybę atsidūrė krūvoje su balsais prieš Škotijos nepriklausomybę ir buvo užskaityti kaip nepritariantys referendumui, be teisės patikrinti. Aš jai atsakiau: Oh welcome to my world (sveika atvykus į mano pasaulį), mes Lietuvoje taip pat pralošėme svarbų neparduoti užsieniečiams žemės referendumą ir taip pat matėme savų politiku išdavystę ir pastangas, kad referendumas sužlugtų.

Damion manęs daugiau klausinėjo: kodėl bėga žmonės iš Rytų Europos, juk jūs prisijungę prie ES, gavote didžiulę rinką??? Atsakiau, kad Rytų Europiečiai tesugebėjo pasinaudoti tik juodo darbo senojoje Europoje rinka, o pramonę, kuri ankščiau juos maitino, savo rankomis sunaikino. Papasakojau istoriją, kaip sustabdėme savo Ignalinos AE, kaip buvo grobstomas valstybės turtas, Durnių laivo istorija, ir kritiškai mažėjantį gyventojų skaičių, bei netrukus ateinančius emigrantus iš Afrikos. Ekonomiškai viskas atrodo taip, kada šuniui padedi daugiau maisto ir, kad jis nepasiektu, jam sutrumpina lenciūgą. Damion atsakė, tas begalinis godumas sunaikins pasaulį, nieko nebėra šventa, visur dvigubi standartai ir masiškai per mas mediją bukinama visuomenė. Pritariau jo nuomonei, kad visuomenė rimtai serga ir tiesiog taikstosi su tokia situacija, o kas dėl šventų ir teisingų principų, tai visuomenė žiūrės abejingai kada bus plėšiama bažnyčia ir juk jiems užteks paaiškinimo, kodėl bažnyčią reikia plėšti.

Per 2 metus Calais mieste įvyko daug pasikeitimų, tiek uosto zonoje, tiek miesto pramoninėje dalyje ir pagrindinis štrichas Afrikos pabėgėliai, jie vaikšto būreliais arba susirinkę stovi gaujomis. Jų visas turtas – pavogtas dviratis arba prekybos cento maišelyje įdėtas nušiuręs pledas.

Visus juos vienija svajonė: rasti savo Eldoradą Europoje ir kita – tai pyktis. Jie pradeda suvokti ir mato realybę, kad svajonėms išsipildyti nebus lemta. Policija prie jų nesiartina, nes jų per daug, jie stiprus ir organizuoti. Jie įžūliai sukiojasi apie sunkvežimius, o vairuotojai sėdi užsidarę kabinose, kiti duoda jiems maisto ženklais rodydami ir prašydami, kad nesislėptų sunkvežimio priekaboje. Prie įmonių prikabinti įspėjimai apie teritorijoje esamus šunis ir jie tikrai yra, nes visur girdisi lojimas. Vairuotojo iš Vengrijos paklausiau, kada tai prasidėjo? Jis atsakė, kad ši Prancūzijos vieta ir dalis Belgijos visada buvo problematika su emigrantais, bet per paskutinius metus situacija tik blogėja. Prancūzija ir kitos vakarų šalys dedasi, kad žino kaip tvarkytis su emigrantais, bet iš tikro situacijos jau nebevaldo. Panašu, kad degs ne tik sunkvežimiai, bet ir bus padeginėjama pramoninė infrastruktūra, o kur dar galimos žmonių aukos….

Neseniai iš bičiulio gavau keletą surinktų komentarų mano publikuojamiems straipsniams:

Gytis Gostautas. O sprukt i kur, gudruti? Gal atgal ì Rusija?

Vincas Vyrukaitis. Baltusis lieka Baltusis, vis I Rasijos sajuza veizeja kaip ir Tas!!

Gediminas Domanaitis. Baltuši tai ir lėk į tą rusijos sajuza,ten tokiu laukia

Gytis Gostautas. Aisku ten avinu reikia,isvez tave,Baltusi,kautis uz Rosìja,uz Novorosija su prakeiktais fasistais grin emoticon.

Pageidaučiau, kad kitą nuomonę reiškiantys baudžiauninkai, pateikdami argumentus, į juos nepatingėtų įkišti nors kelis kaulus, kad tuos jų pasisakymus bent galima būtų pastatyti, o dabar jie atrodo taip, kaip atsitinka, kada paleidžia vidurius. Iš šių pasisakymų matau, kad bėdžiai pagal gyvenimo aplinkybes tesugeba blaškytis tarp SSSR ir Eurosujuzo. Plekšnės fiziologinės sandaros pasekmė: matau abiem akimis vieną arba kitą ir jokios kitos alternatyvos net negali būti, nes tai jų gyvenimo aksioma. Iš kūrėjo individui yra duota 5 jutimo organai: regėjimas, lietimas, klausa, ragavimas, uoslė, yra dar 6 refleksas intuicija, bet kaip sakoma ne kožnam pabažnam, todėl apsieisime ir su 5. Pagal šių organų signalus žmogaus smegenys pateikia aplinkos analizę, jei kuris nors organas nebeveikia, tada sustiprėja likusių organų jautrumas, kad kompensuoti trūkumą, bet pilnos analizės smegenys jau nebeatlieka.

Gerai paanalizuokime kaip veikia organai ir smegenys pas liberastų baudžiauninkus. Tarkim visi 5 organai veikia, bet individas pagal savo prigimtį būdamas baudžiauninku, nesugeba mastyti apie nepriklausomos valstybės gyvenimo alternatyvas, todėl vadovaujasi tik 2 alternatyvom, Rusija arba Eurosojuzas. O kada kaip plekšnė abiem akimis tesugeba matyti tik 1 pusę ir, kad smegenyse nepradėtų lūžinėti logikos karkasas, pasitelkiamos iliuzijos kaip priedas, kad Rusija tai blogis, o Eurosojuzas vienintelė išeitis. Matomai toks baudžiauninko mastymas keičia ir asmeninių vertybių sistemą, na pripažinkime, kad visiems šiems baudžiauninkams buvo nusispjauti, kada NATO bombardavo Afriką, Artimuosius Rytus, Balkanus, o dar geriau, na visi prisimenate, kada eurofanai jums piršo tokią ES naudos formulę, už 1 Litą gausime 3, na pripažinkite nedaugelis užduodavote sau klausimą, iš ko tuos 2 Litus nusuko, kad jums siūlo arba jei jau taip primygtinai perša, niekas nepaklausė ką norės gauti iš mūsų? Deja, daugelis mastėte, jei jau duoda tai ir imkime, ko čia smulkintis, o paskui kažkaip susitarsime… Juk ankščiau mums mūsų senoliai nebe reikalo aiškindavo, “kas svetimo – tas ne tavo”.

Atsakysiu jums paprastai, taip aš stebiu kas vyksta Rusijoje, tai didžiausia valstybė su turtingomis žaliavomis bei intelektu, nuo savęs dar pridurčiau, tai ką išgyveno ši šalis ir sugebėjo neišnykti, sukelia man tokį jausmą, kad aukštesnės jėgos ja rūpinasi, to paties kūrėjo dėka Rusija yra mūsų kaimynas ir kitaip čia nebus. Taip pat domiuosi Kinija – tai 1 ekonomika pasaulyje, šalis kuri daugiausia skolina ir investuoja šioje planetoje, Indija panašu, kad jos ekonomika pirmame penketuke, Pietų Afrika tai pirma ekonomika Afrikoje, Brazilija tai pirma ekonomika Lotynų Amerikoje ir daug kitų. Savo pasaulio suvokime aš matu 2 konfrontuojančias stovyklas, vieni daug dirba ir kurdami realų produktą gyvena pagal kišenę, tuo pačiu siekia, kad už jų prekes sumokėtų tokiais pinigais, kurie turi tikrą vertę, o neparemtais karinėmis sąjungomis, bei bankininkų šantažu. Kita pusė elgiasi priešingai, jie emituoja tuščius pinigus, kaip parazitai gyvena kitų šalių sąskaita ir bet kokiomis priemonėmis stengiasi neatiduoti pasaulio valdymo svertų iš savo rankų. Jie suvartoja kelis kart daugiau negu sukuria ir manosi dėlto turi teisę nurodinėti kaip turi gyventi likęs pasaulis.

Šitie skystai oponuojantys baudžiauninkai, pamiršo pridurti, kad man Putinas moka 30 Rublių, deja suklydote dešimteriopai, taigi už publikacija gaudavau 300 Dolerių, už komentarą 100 ir už laiką 50. Dabar po paskutinio BRICS susitikimo įkainiai keitėsi, dabar už publikaciją moka po 200 Dolerių kiekviena Brics šalis, o likę įkainiai tokie pat. Šitą mano sarkazmą, kiekvienas baudžiauninkas tegul priima atskirai pagal savo kaukolės minkštumą, norint laisvai reikšti savo nuomonę, nebūtina už tai gauti pinigus. Venk tų kurie meldžiasi auksiniam jaučiui arba tarnauja Mamonai.