Algimantas Rusteika: Isterija tęsiasi ir vis intensyvėja

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-10-28 14:35:00, skaitė 2018, komentavo 11

Algimantas Rusteika: Isterija tęsiasi ir vis intensyvėja

Niekas neneigia - koronavirusas yra pavojinga liga. Tačiau lygiai tokia pat pavojinga liga yra valdžios siekis įbauginti žmones ir tuo pasinaudojus įvesti totalią visuomenės kontrolę.

Isterija tęsiasi ir vis intensyvėja. Portalai, panoramos ir naujienų laidos klykte klykia, kad sveikatos apsaugos sistema artėja prie ribos ir nulūš. Na, nebepajėgs gydyti pacientų.

Ir ką daro 99 iš 100 klausytojų ir skaitytojų? Teisingai, vaikučiai - jie išsigąsta. 

Siaubas apima, įsivaizduojant palatas ir reanimacijas, prigrūstas dūstančių žmonių. Juk ligoninėse tuoj pritrūks vietų! Guldysim stadionuose ir gydysim, nors gydymo jokio nėra!

O štai oficialūs A.Verygos ministerijos duomenys.

  • Stacionaro lovų skaičius Lietuvoje 17363, nuo koronaviruso stacionare gydomi 342, kas sudaro 2 proc. visų lovų skaičiaus.
  • Reanimacijos-intensyvios terapijos lovų skaičius 656, nuo koronaviruso gydomi 32 t.y. užimtumas nuo koronaviruso 4,8 proc.
  • Lovų su deguonimi skaičius 6216, nuo koronaviruso gydomi 133, užimtumas 2 proc. nuo viso skaičiaus.
  • Lovų su dirbtinės plaučių ventiliacijos įrenginiais skaičius 597, nuo koronaviruso taip gydoma 15 pacientų, t.y. 2,5 proc.

Tai kur čia sveikatos sistemos perkrovos? Ir kas čia tuoj tuoj nulūš? Ar dėl koronaviruso, kuriuo sergantieji užima 2 - 4 proc. turimų pajėgumų?