Ekspertas: laikas galvoti, kaip Lietuva atsakys į rusiškai žiniasklaidai daromą spaudimą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-10-30 00:46:00, skaitė 1545, komentavo 0

Ekspertas: laikas galvoti, kaip Lietuva atsakys į rusiškai žiniasklaidai daromą spaudimą

Lietuva ieško dingsties, kad uždraustų retransliuoti Rusijos televizijos kanalą, mano Rusijos žurnalistų sąjungos sekretorius Timūras Šarifas

VILNIUS, spalio 29 — Sputnik. Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pasirinktas pretekstas Švedijoje registruotam Rusijos televizijos kanalui "RTR-Planeta" blokuoti yra išgalvotas, interviu Sputnik Lietuva sakė Rusijos žurnalistų sąjungos sekretorius Timūras Šarifas.

"Reikalas tas, kad yra ilgalaikis, sistemingas, tikslingas Rusijos žiniasklaidos, kaip rusų kalbos, rusų kultūros, Rusijos darbotvarkės nešėjų, išstūmimas iš Baltijos šalių. Tai, kad tai neadekvatu, visi žinome, nėra prasmės diskutuoti. To, ko mes neaptariame, — tai, kokias priemones galima pritaikyti tam prieštaraujant, kaip mes galime apsaugoti savo kolegas, kaip mes galime apsaugoti savo kalbą, kaip mes galime apsaugoti tai, kas dingsta akyse, veikiama kai kurių anoniminių reguliuotojų, kuriems labai rūpi šie klausimai", — sakė jis.

Pasak Šarifo, žiniasklaidos atstovai turėtų kreiptis į teismą, nes Lietuvoje, kadangi ji yra ES narė, teisminiai ginčai nėra maloniausias dalykas.

Lietuvoje gali būti laikinai sustabdytas Švedijoje registruoto Rusijos televizijos kanalo "RTR-Planeta" retransliavimas. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) trečiadienį inicijavo sustabdymo procedūrą.

Komisija nustatė pažeidimų programoje "60 minučių", kurioje dalyvavo Valstybės Dūmos deputatas Vladimiras Žirinovskis. Politiko pozicija suvokiama kaip "karo ir neapykantos kurstymas".

Pažymima, kad šiemet pažeidimas programoje buvo nustatytas antrą kartą. Jei per metus yra nustatomi trys tokio pobūdžio pažeidimai, atlikusi visas nustatytas procedūras, LRTK gali laikinai sustabdyti laisvą prieigą prie šios televizijos programos Lietuvoje.