A. Lukašenka pademonstravo neregėtą įžūlumą kaimyninių valstybių atžvilgiu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/aluka... 2020-11-07 22:55:00, skaitė 873, komentavo 3

A. Lukašenka pademonstravo neregėtą įžūlumą kaimyninių valstybių atžvilgiu

Tariamas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, kažkodėl naujienų firmos BNS bei nepriklausomo Žmonių partijos portalo vėl vadinamas prezidentu, lapkričio 7 d. atidarydamas Baltarusijos atominę elektrinę (BAE) pareiškė esąs pasirengęs bendradarbiauti su Lenkija ir Lietuva, ragindamas šių šalių lyderius grįžti prie dialogo.

tariamas-02.jpg

„Norėčiau dar kartą kreiptis į Lietuvos lyderius iš šios aikštelės, Baltarusijos AE: gyvenkime draugiškai. Dirbkime kartu“, - A. Lukašenkos žodžius, kuriuos jis sakė jėgainės kolektyvui ir statytojams, citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Anot suįžūlėjusio A. Lukašenkos, baltarusiai ir lietuviai anksčiau „normaliai“ gyveno kartu – tiek kadaise egzistavusioje vienoje valstybėje, tiek „iki šiol“.

„Ne, lygioje vietoje įlindo į mūsų daržą. Na, gerai, jei supratote, kad klydote, palikite mūsų daržą, dirbkime kartu: jūs savo darže, mes – savame. Gaminkime elektrą, ją parduokime, keiskimės elektra. Gyvenkime normaliai! Esame kaimynai, o kaimynų nesirenkama“, - svaičiojo tariamas prezidentas.

Su tokiu pat raginimu A. Lukašenka kreipėsi ir į Varšuvą.

Baltarusijos prezidentė Svetlana Tichanovskaja dar kol kas nekomentavo tariamo prezidento išsišokimo, baltarusių tauta ir visas demokratinis pasaulinis artimiausiu metu laukia Baltarusijos nacionalinės lyderės pareiškimo.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuva su savo lyderiais priešakyje ir toliau tęsia kovą prieš šią jėgainę, siekiama ją uždaryti kaip pavojingą, kuriai sprogus nukentėtų ne tik mūsų šalis, bet ir visa Europa.

Daugiau apie Baltarusijos atominę elektrinę skaitykte ekspertai.eu skiltyje „Baltarusijos atominė“.

Susiję:

Kovodama su Baltarusijos atomine Lietuva gina ne tik savo, bet visos Europos Sąjungos gyvybinius interesus