Keičiasi Tichanovskajos kuratoriai

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-11-25 17:25:00, skaitė 693, komentavo 1

Keičiasi Tichanovskajos kuratoriai

Prezidentas Gitanas Nausėda konferenciniu skambučiu aptarė situaciją Baltarusijoje su Lietuvoje esančia Svetlana Tichanovskaja, kurią Lietuvos valdžia laiko "išrinktąja prezidente"

Pasikeitus valdžiai šalyje, matyt, pasikeis ir kuratoriai, rašantys Tichanovskajai kalbas ir aiškinantys, kaip paveikti tautiečius ir priversti juos protestuoti prieš valdžią Baltarusijoje.

— Nikolajau, girdėjau, kad Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda priėmė mūsų prezidentę Svetlaną Tichanovskają! Tiesa, tik nuotoliniu būdu. O aš, pabėgęs iš Baltarusijos, dar neturėjau progos gyvai pamatyti mūsų lyderės! Tegyvuoja Baltarusija!

— Labas Jaroslavai! O man pasisekė net paspausti ranką Svetlanai. Bet tai buvo labai seniai. Kai ji ką tik buvo atvykusi čia, į Lietuvą, iš Minsko. Tiesa, nuo tada ji neturi laiko paprastiems baltarusiams, kurie gyvena Lietuvoje. Dabar ji vis dažniau susitinka su Europos valstybių ir pasaulio premjerais bei prezidentais! Štai kokias pasaulio politikos aukštumas pasiekė paprasta baltarusė namų šeimininkė!

— Taip, dabar ji yra prezidentė! Girdėjau, kad ji čia turi net savo administraciją. Vietiniai politikai jai kuo puikiausiai padeda. Tai buvo toks Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, todėl jis ir jo padėjėjai mūsų Svetą labai daug ko išmokė, visų tarptautinės politikos subtilybių. Tik pažvelk, kaip ji dabar gali gražiai patekti į aukštus kabinetus, kaip laisvai ji kalba pasaulinio lygio konferencijose! Kokius interviu ji duoda  pasaulio žiniasklaidai! Tikras prezidentė!

— O mano artimieji Baltarusijoje taip jaudinasi, kai pamato ją ekrane! Ir po kiekvieno tokio interviu su entuziazmu eina per lietų ir šlapdribą į protestų maršus! Tiesa, kartais jie skundžiasi, kad vėluojama sumokėti už šias eitynes.

— Kas jiems už tai moka? Mano artimieji iš sielos pašaukimo apsivynioja baltai raudonomis vėliavomis ir žygiuodami gatvėmis šaukia "Tegyvuoja Baltarusija!"

— Kokie kvailiai! Kaip manai, kuriems galams Europos Sąjunga mums skiria milijonus eurų?! Taip siekiama paremti protestuotojus ne tik morališkai, bet ir finansiškai. Iš tiesų, protestuoti tuščiu skrandžiu nėra taip patogu, kaip pilnu. Už tai jiems — europiečiams, ypatinga mūsų padėka! Ir noriu padėkoti Lietuvai už moralinę ir materialinę pagalbą mūsų "vyriausybei tremtyje", kuriai vadovauja Svetlana Tichanovskaja! Tikiuosi, kad pasikeitus valdžiai Lietuvoje ši pagalba tik didės ir vietoj Lino Linkevičiaus naujasis Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dar daugiau dėmesio skirs Baltarusijos reikalams. O mūsų vaikai, atvykę į Lietuvą su pabėgėlio statusu, bus gerai maitinami ir apgyvendinti patogiuose apartamentuose, o ne pabėgėlių centro nakvynės namuose. Tegyvuoja Baltarusija ir Lietuva!