Dar viena lytis - mėgėjai parodijuoti stereotipines moteris

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2020-11-29 18:06:00, skaitė 670, komentavo 0

Dar viena lytis - mėgėjai parodijuoti stereotipines moteris

Kodėl dažytis veidus juodai, persirenginėti indėnais, čigonais ar žydukais yra netolerantiška, o kurti dailiosios lyties karikatūras - šaunu ir pažangu?

#NeLyčiųStereotipams #LaisvėBūtiSavimi #KoTyliFeministės

Liberalus jaunimas FB paleido naują PR kampaniją. Reklamuoja mėgėjus laisvalaikiu persirenginėti moterimis. Ne, NE transgenderius, kurie rimtai įsivaizduoja esantys moterys, įkalintos vyro kūne, bet tiesiog vyrukus, įvairiais sumetimais tiesiog parodijuojančius hipertrofuotą stereotipinę moterų išvaizdą bei manieras. Anot liberalaus jaunimo, tokie persirengėliai vyrukai sudaro net ne dar vieną (73-čią?) genderį, bet ...atskirą lytį!

Štai kaip rašoma:

„Drag queen“ - tai vyras, kuris drabužių ir makiažo pagalba mėgdžioja ir hiperbolizuoja moterų lyties ženklus ir lyčių vaidmenis pramogų tikslais. Žmonės dalyvauja „drag“ veikloje dėl įvairių priežasčių: nuo saviraiškos iki pagrindinės veiklos. „Drag“ šou dažnai apima dainavimą, šokius ir kitokius scenos menus.[...]

Gerbti „drag“ atlikėjo lytį yra tas pats, kas gerbti kito žmogaus lytį. Kaip ir translyčiai žmonės, „drag“ atlikėjai gali patirti diskriminaciją ir priekabiavimą dėl savo lyties išraiškos.

Tikime, kad stereotipinis lyčių tvarkos suvokimas, smurtas ir diskriminacija dėl lyties ir (arba) tapatybės XXI amžiuje turi liautis, todėl sakome NE lyčių stereotipams ir TAIP laisvei būti savimi!"

Bandau suvokti, kaip čia galai sueina? Sakome NE lyčių stereotipams, bet tuo pat metu sveikiname vienos iš tų lyčių stereotipų parodijas, kuriamas kitos lyties atstovų? Ta prasme, kai vyrukai savo pramogai kuria vaikščiojančias moterų parodijas - tai nėra laikoma patyčiomis iš kitos lyties?

Feministėms čia viskas gerai? Jos juk taip mėgsta kovoti su visokiomis reklamomis, ar vadovėliais kuriuose vaizduojamos stereotipinės moterys - o čia ne tik vaizduojamos būtent tokios, bet net ir ant patyčių ribos.

Ir kaip čia su tolerancija, kultūrine apropriacija bei grupinėmis patyčiomis? Pažangi spauda mums nuolat aiškina, koks baisus neapykantos nusikaltimas yra kokiame vakarėlyje ar spektaklyje nusigrimuoti veidą juodai ir bandyti suvaidinti kitos rasės personažą. Tai yra baisiau, negu baisu!

Lygiai taip pat mus bando įtikinti, jog Užgavėnių tradicijos su persirengėliais žydukais, čigonais, raganomis ir velniais yra itin netolerantiškas ir labai skaudus paminėtų grupių atstovams reikalas. Todėl jį reikia kuo greičiau nutraukti. Nes patyčios! O čia, vansi, vyrai persirengia moterimis ir viešai bei įžūliai jas parodijuoja ant patyčių ribos!

Pastebėkite - Draq Queen nevaidina moterų mokslinio feminizmo profesorių, mokyklų direktorių, ministrių ar dar kokių mėlynkojinių Prezidenčių personažų! Priešingai - jie bando kurti kažkokių, atsiprašant, nesunkios elgsenos bobelių, pramogų bei sekso pramonės darbuotojų vaidmenis. Tarsi dauguma moterų būtų tokios! Tikrai ne.

Vienžo, gal kas labiau išprusęs Pažangos reikaluose galėti man ir kitiems nesusipratėliams paaiškinti - kaip čia galai sueina?

Kodėl persirenginėti žydukais, čigonais, indėnais ar afroamerikiečiais yra netolerantiškos patyčios, o parodijuoti moteris - itin skatintina tolerantiška veikla?

Mano galvos kuklaus pajėgumo tam nepakanka.

Help, please!