Nuo vidurnakčio dauguma ES valstybių nutraukė oro ryšį su DB. Ką žinome apie mutantą?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-12-22 11:44:00, skaitė 777, komentavo 14

Nuo vidurnakčio dauguma ES valstybių nutraukė oro ryšį su DB. Ką žinome apie mutantą?

ES koordinuotai šią naktį po vidurnakčio sustabdė oro ryšius su Didžiąja Britanija dėl naujo SARS-CoV-2 mutanto. Britanijos premjeras Borisas Džonsonas pranešė, kad Britanijos pietryčiuose identifikuota nauja viruso mutacija yra „70 procentų labiau užkrečiama“. Šis mutantas dar buvo aptiktas Danijoje, Olandijoje, Italijoje ir Austrijoje.

Kaip praneša LRT, sekmadienio vakarą į skubų neeilinį posėdį susirinko šalies Vyriausybės kabinetas, kuris nusprendė – skrydžiai iš Jungtinės Karalystės sustabdomi nuo šios nakties 4 valandos ryto iki gruodžio 31 dienos vidurnakčio.

Premjerė Ingrida Šimonytė pasakė, kad priima „koordinuotus sprendimus“, kuriais siekiama „apsaugoti Lietuvos gyventojus ir medicinos sistemą,“ esančią „ant galimybių ribos“.

Kas mūsų laukia? Italai apie šį viruso mutantą

Naujas SARS-CoV-2 kamienas buvo išskirtas karo ligoninėje Celio di Roma. Kartu su Sveikatos instituto specialistais jis buvo sekvenuotas. Il Giornale cituoja San Marino infekcinės ligoninės direktoriaus profesoriaus Matteo Bassetti žodžius: „kad jis (koronavirusas) tapo labiau užkrečiamas tai visiškai normalu, nes tai viena iš galimybių, kurias turi virusas, kad pažeisti kuo daugiau šeimininkų vienu metu. Laimei, šiai dienai, jis nėra labiau agresyvus.“

Bassetti pažymėjo:

„Tai ne pirmas ir ne paskutinis mutantas: britai pranešė, kad jis labiau užkrečiamas, bet šiuo momentu nepanašu į tai, kad būtų labiau letalus. Jie išanalizavo genomą, ir jie pamatė nedideles mutacijas, kurios jį daro labiau užkrečiamu. Šią vasarą jos jau buvo aprašytos Ispanijoje, yra apie tai straipsnis New England. Tas faktas, kad virusas mutavo, tiems kas juos tiria, yra absoliučiai normalu: kad jis tapo labiau užkrečiamu tai irgi visiškai normalu, nes tai yra viena iš galimybių, kurias turi virusas, kad apkrėsti vienu metu daugiau šeimininkų. Laimei, šiai dienai jis nėra labiau agresyvus.“

Visiems jau atvykusiems iš DB Italijoje paskelbtas 14 dienų karantinas, o oro susisiekimas su DB bus atnaujintas sausio 6 dieną.