Baltarusijoje atskleista didžiulė teroristinė grupuotė

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/balt... 2020-12-27 00:04:00, skaitė 950, komentavo 9

Baltarusijoje atskleista didžiulė teroristinė grupuotė

Baltarusijos prezidentas pranešė apie teroristinę grupuotę, kuri per naujus metus planavo atlikti didžiulius teroro aktus. Lukašenka pareiškė, kad greitu laiku bus išaiškinti ir užsakovai

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka sakė, kad šalyje aptikta teroristinė grupuotė veikė vadovaujant opozicijos aktyvistui ir verslininkui Nikolajui Autuchovičiui, rašo RIA Novosti.

Pasak Baltarusijos prezidento, grupuotė rengė teroro išpuolius visoje šalyje ir per Ukrainą gabeno „tonas“ ginklų

„Neseniai sulaikėme Autuchovičiaus grupuotę. Niekšai paskutiniai. Dabar išsiaiškinome visus jų kanalus. Jie per Ukrainą gabeno daugybę ginklų. Ir jei ne mūsų vaikinai (saugumo tarnybos) — aš įsakiau visiems nedelsiant suteikti valstybinius apdovanojimus — jei jų neatskleistų, oi, mes turėtume Naujus metus… Jei atvirai, aš jį nepakankamai įvertinau (Autuchovičių). Valstybės saugumo komitetas man pranešė. Na, jei reikia — išsiaiškinkit su juo… Aš nepakankamai įvertinau“, — kalbėjo Lukašenka.

Anksčiau „ONT“ televizijos kanalas pranešė, kad Baltarusijoje buvo atskleista teroristinės grupuotės veikla — padegimai, sprogdinimai, išpuoliai. Pasak televizijos kanalo, „grupuotė įvykdė keletą atakų Gardino srityje, tarp jų — padegė milicininko namus ir susprogdino automobilį“. Vėliau paaiškėjo, kad Baltarusijoje buvo sulaikyti aštuoni teroristinės grupuotės, kuriai vadovavo Autuchovičius, nariai.

Sureagavo Ukraina

Į Aleksandro Lukašenkos pareiškimą sureagavo Ukraina. Ukraina kategoriškai atmeta Aleksandro Lukašenkos užuominas apie ginklus ir išorinį kišimąsi į Baltarusijos politinius procesus. Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas priminė, kad Kijevas smerkia bet kokias terorizmo apraiškas.

RIA Novosti inf.