1943 m. sausio 4 d. JAV žurnalas „Time“ paskelbė Josifą Staliną Metų Žmogumi

Autorius: Jonas Kovalskis Šaltinis: https://jonaskovalskis.com/202... 2021-01-05 14:04:00, skaitė 932, komentavo 24

1943 m. sausio 4 d. JAV žurnalas „Time“ paskelbė Josifą Staliną  Metų Žmogumi

1943 m. sausio 4 d. JAV žurnalas „Time“ pavadino Josifą Staliną 1942 metų Žmogumi.

JAV žurnalistika – tai komercija, produktų pardavimas, jokios teisingos informacijos, jokios tiesos, tik kuo didesnis pelnas bet kokia kaina. O didžiausią pelną visada duodavo nusikalstamas, neteisėtas verslas. Nusikalstamas verslas visais laikais buvo artimas bet kuriam JAV, Vakarų verslininkui-nusikaltėliui – kryžiaus karai, konkista, vergų prekyba, prekyba narkotikais ir ginklais, karinės intervencijos, karo nusikaltimai, nusikaltimai žmoniškumui – visa tai yra JAV, Didžiosios Britanijos, Vakarų Europos šalių istorija, kultūra, vakarų civilizacijos vertybės ir sėkmės, gerovės pagrindas. Tad žurnalistika Vakaruose, o po 1990 metų spalvotų revoliucijų-sąjūdžių ir Lietuvoje bei visoje posttarybinėje erdvėje, yra tik dar viena nusikalstamo verslo forma – tik verslas ir nieko daugiau.

Tokiu būdu, savaitraštis „Time“ skelbia savo žymiausių pasaulio žmonių reitingą nuo 1927 m. Žurnalas savo (?) nuožiūra atrenka „Metų žmogų“ atsižvelgdamas į tai, kokią įtaką asmuo turėjo pasaulio visuomenei, ir visiškai neatsižvelgia į tai, buvo ši įtaka pozityvi ar negatyvi.

Pirmasis žurnalo viršelį nominacijoje „Metų žmogus“ dar 1927 m. papuošė savo atvaizdu garsus amerikiečių lakūnas Charlesas Lindbergas, tikrai neeilinės drasos ir biografijos žmogus. Šios garbės jis nusipelnė už tai, kad pirmą kartą aviacijos istorijoje vienas perskrido Atlanto vandenyną. Būtent šiuo numeriu žurnalas pradėjo rašyti savotišką kroniką apie atskirų garsių asmenybių įtaką pasaulio visuomenei. Paskui Lindbergą sekė automobilių pramonės magnatas Walteris Chrysleris, „General Electric“ direktorių valdybos pirmininkas Owenas Youngas ir kiti.

1930–1940 m.m. „Metų žmonėmis“ buvo pripažinti ne tik taip vadinami “demokratiški” politikai (pvz., du kartus Franklinas Delano Ruzveltas), bet ir diktatoriai. Proamerikietiškas Kinijos nacionalistų partijos Gomindano, vėliau Taivanio autokratinis lyderis generalisimas Čiang Kai ši su žmona papuošė žurnalo viršelį 1937 m. Kitais, 1938 metais, „Metų žmogumi“ žurnalas nominavo “vieningos” fašistinės Europos lyderį Vokietijos fiurerį Adolfą Hitlerį. Tiesa, vietoj A.Hitlerio nuotraukos ant žurnalo numerio viršelio buvo įdėta viduramžių graviūra, vaizduojanti inkvizicijos kankinimus pakabinus.

1939 m., „Time“ žurnalas „Metų žmogumi“ paskelbė Tarybų Sąjungos vadovą Josifas Stalinas, kuris šiuo titulu buvo pagerbtas dar ir 1943 m. sausio 4 d., tačiau šį kartą ne kaip diktatorius, o kaip didis kovotojas su Vakarų išaugintu fašizmu – taip žurnalas „Time“ Josifą Staliną pavadino už jo lemiamą indėlį kovoje su europietišku-vokišku fašizmu 1942 metais.

Žurnalas tada rašė: „… Nei žingsnio atgal! .. 1942 metai buvo kraujo ir stiprybės metai. Žmogus, kurio vardas reiškia plieną, tas, kurio anglų kalbos žodyne yra žodžiai ‘kietas vyrukas’, – yra 1942 m. Metų žmogus. Tik Josifas Stalinas žino, kaip arti buvo Rusijos sutriuškinimas 1942 m. Ir tik Josifas Stalinas žino, kaip, kokiu būdu jam pavyko išgelbėti Rusiją. Josifas Stalinas nugalėjo. Jis yra tas kietas vyrukas… “.

Antruoju Pasauliniu karu pažymėtą dešimtmetį du kartus “Metų žmonėmis” žurnalas “Time” paskelbė tikrus karo nusikaltėlius, Šaltojo karo iniciatorius, kurie tik pasibaigus baisiausiam žmonijos istorijoje karui jau rengė naujos globalinės katastrofos planus, karinės agresijos prieš Tarybų Sąjungą planus, panaudojant jau atominį ginklą. Lietuvai šiuose Vakarų “demokratų” planuose buvo numatytos 6 atominės bombos, beje. Tai buvo Vinstonas Čerčilis, Garis Trumanas (Hirosimos ir Nagasakio atominio bombardavimo autorius) ir generolas George’as Marshallas.

Vakarų žiniasklaida dirba pagal Jozefo Gebelso metodikas – kuo didesnis melas, tuo greičiau juo patiki žmonės. Geriausias melas – tai pusė tiesos.

Jeigu TSRS vadovas Metų žmogumi tapo už tarybinės liaudies neįtikėtinai pasiaukojančią kovą prieš Vakarų hitlerinį fašizmą, tai Vakarų vadovai tokiais Metų žmonėmis, Nobelio taikos premijos laureatais tampa už nusikaltimus prieš žmoniją.

Toks ir skirtumas tarp žodžio laisvės ir Vakarų melo propagandos.

Jeigu skaitai, klausaisi Lietuvos valatkodelfinės melo propagandos visokių valkatų, kuojalų, tapinų, jakilaičių, muliūčių, žeimyčių ir pan., negaišk laiko veltui. Geriau skaityk Bibliją, kur apie juos sakoma:

“Jn 8,44

44 Jūsų tėvas-velnias, ir jūs norite vykdyti savo tėvo troškimus. Jis nuo pat pradžios buvo žmogžudys ir nesilaikė tiesos, nes jame nėra tiesos. Kalbėdamas melą, jis kalba, kas jam sava, nes jis melagis ir melo tėvas”