Laukiamiausias pasaulyje skrydis: greičiausias naikintuvas-perėmėjas MiG-41

Autorius: Aleksandras Chrolenko Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2021-01-06 12:28:00, skaitė 1369, komentavo 48

Laukiamiausias pasaulyje skrydis: greičiausias naikintuvas-perėmėjas MiG-41

Rusija yra įvaldžiusi penktosios kartos naikintuvų "Su-57" serijinės gamybos technologiją ir užtikrintai juda link aukščiausio slaptumo, itin greito ir galingo šeštosios kartos "MiG-41", galinčio patekti į artimą kosmosą, kūrimo

"Su-57" naikintuvų serijinės gamybos pradžia 2020 metų vasarą leidžia nukreipti visas tikslines Rusijos gynybos pramonės lėšas ir mokslinius bei techninius išteklius, siekiant paspartinti šeštosios kartos projekto "MiG-41", pagrįsto unikalaus naikintuvo "MiG-31", koncepcija. Pagrindas, vertas didžiausio dėmesio.

Pirmtako "MiG-31" kreiserio greitis yra rekordinis 2,3 Macho (maksimalus 2,8 Macho). Ketvirtos kartos sunkiųjų naikintuvų perėmėjas "MiG-31" laikomas galingiausiu oro naikintuvu pasaulyje, nepaisant penktos kartos kovinių mašinų pasirodymo. Naikintuvas 3000 km / h greičiu gali nešti daugiau nei 9 tonas sveriantį arsenalą ir naudoti ginklus iki 25 tūkstančių metrų aukštyje. "MiG-31BM" su viršgarsinėmis raketomis per kelias minutes pakyla iš aerodromo ir pasiekia atakos liniją — taikiniai yra vadavietės, lėktuvnešiai ir kiti svarbūs priešo kariniai įrenginiai iki 3000 km atstumu (be degalų papildymo). Specialiai "MiG-31" sukurta raketa "R-37" oras – oras gali smogti AWACS (Aviacijos perspėjimo ir valdymo sistema — Sputnik) orlaiviams, oro vadovavimo postams ir tanklaiviams iki 400 km nuotolio. Oro gynybos ir priešraketinės gynybos srityje keturi naikintuvai "MiG-31" gali valdyti oro erdvę 1000 km priekyje ir 300 km gylyje. Orlaivyje esanti radiolokacinė stotis su fazinėmis antenos grotelėmis "mato" taikinius mažame, vidutiniame ir dideliame aukštyje iki 320 km atstumu. Orlaivis automatiškai seka iki 10 taikinių ir parenka keturis ar šešis prioritetinius taikinius, kurie vienu metu bus vykdomi iki 200 km atstumu.

Išskirtinių ketvirtosios kartos naikintuvo "MiG-31" bruožų fone šeštosios kartos"MiG-41" pasirodymas danguje gali pasirodyti fantastiškas, nerealus, tačiau lėktuvas egzistuoja ne tik brėžiniuose.

6-osios kartos galia

Kuriamas perspektyvus tolimojo perėmimo orlaivių kompleksas "MiG-41", kuris pakeis didelio aukščio perėmėją "MiG-31". Tikimasi, kad "MiG" korporacija per ateinančius metus išleis šeštosios kartos naikintuvą. Kai kurie ženklai rodo didžiulį kvantinį šuolį.

Net eksperimentinio ir mokslinio darbo su "MiG-41" etape, 2018 metų rugpjūčio mėnesį, "MiG" korporacijos generalinis direktorius Ilja Tarasenko sakė, kad technologiškai visiškai naujas orlaivis skris 4-5 Macho greičiu, tai yra daugiau nei 6000 km / h, ir atliks užduotis kosmose. Yra žinoma, kad kuriama pilotuojama transporto priemonė yra galimybė pereiti prie šeštosios kartos naikintuvo "MiG-41" pagrindinės nepilotuojamos versijos gamybos.

Ginklų apimtis ir savybės lieka neatskleistos, tačiau galima daryti prielaidą, kad naujausias "MiG-41" greičiausiai iš "MiG-31BM" paveldės "Kinžal" aviacijos kompleksą su viršgarsine raketa, kuriai visos esamos ir būsimos potencialaus priešo oro gynybos sistemos yra "skaidrios" iki 2000 km atstumu. Anksčiau buvęs Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų vadas Viktoras Bondarevas žurnalistams sakė, kad "MiG-41" gabens tolimojo nuotolio R-37 oras-oras raketas, "taip pat ir visiškai naujas raketas". Naikintuvas-perėmėjas pasižymės išskirtinėmis skraidymo savybėmis, o jo ginkluotė žymiai sustiprins Rusijos priešraketinę gynybą.

Šiandien kuriamos naujos kartos orlaivių raketos, o lazeriniai ginklai sparčiai vystosi. Anot leidinio "Izvestija", šeštosios kartos naikintuvas neš "tolimojo nuotolio daugiafunkcinę sulaikymo raketų sistemą, galinčią pataikyti į viršrgarsines raketas".

Leidinys "Military Watch" žengė toliau: viršgarsinis lėktuvas "MiG-41" apjungs savyje "MiG-25" ir "MiG-31" blokatorių pranašumus, juos žymiai pagerins dėl naujos kartos technologijų ir galės kelti grėsmę priešo erdvėlaiviams.

Analitinis leidinys "The National Interest" "MiG-41" paskyrė visą leidinių seriją, iš kurių viena pažymi, kad paslaptingas šeštosios kartos Rusijos slaptas naikintuvas gali "pakeisti žaidimo taisykles", ir su tuo sunku nesutikti.

Dizaino ypatumai

Sprendžiant pagal perspektyvių orlaivių konstrukcines savybes ir vaizdus, ​​naikintuvas "MiG-41" sukurtas skraidančio sparno principu. Tai užtikrins aukštą manevringumą, slaptumą ir kreiserinį viršgarsinį greitį — virš 4500 km / h. Čia reikėtų prisiminti, kad ketvirtos kartos "MiG-31" blokatorius gali atlaikyti ilgalaikius dinaminius ir temperatūrinius krūvius dėl tvirto korpuso, kuris sudarytas iš 50% plieno, 33% aliuminio lydinių ir 16% titano, konstrukcijos. Tikriausiai "MiG-41" taps kosminių technologijų ir radarams nematomų medžiagų, atsparių perkrovoms, aukštai ir žemai temperatūrai, centru.

Dizaineriai turi išspręsti sudėtingiausias technologines problemas. Visų pirma, norint "įdiegti" dirbtinį intelektą tolimojo nuotolio naikintuvui-perėmėjui. Vis dėlto robotizuotos valdymo sistemos greičiau reaguoja į grėsmes ir taikinius, be problemų įveikia pernelyg dideles perkrovas, atlieka manevrus greičiu, artimu vuršgarsiui (žmogaus fiziologinės galimybės yra ribotos).

Daugelio šalių ekspertai laukia pirmojo greičiausio pasaulyje naikintuvo "MiG-41" skrydžio. Pasak generolo pulkininko Viktoro Bondarevo, nauja transporto priemonė į kariuomenę galės patekti ne anksčiau kaip 2025 metais.

"MiG-41" daugiafunkcinio naikintuvo projekto įgyvendinimas nėra paprastas "MiG-31" pakaitalas, tai technologinė revoliucija, šeštosios kartos naikintuvų pagrindinių parametrų formavimas. Ir čia Rusija lenkia visus pasaulyje.

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijo spozicija.