Teismas atmetė galimybę Karoliui Venckui pasimatyti su galimai nuo pedofilijos klano nukentėjusia ir valstybės saugoma pussesere Deimante Kedyte

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/teis... 2021-02-10 21:11:00, skaitė 1788, komentavo 0

Teismas atmetė galimybę Karoliui Venckui pasimatyti su galimai nuo pedofilijos klano nukentėjusia ir valstybės saugoma pussesere Deimante Kedyte

Neringos Venckienės sūnui Karoliui Venckui teismas nesutiko nesudaryti sąlygų pasimatyti su pussesere Deimante Kedyte (valstybės paslaptimi), konstatavo teismas.

Pedofilijos skandalo pabaigos vis dar nesimato. Karolis Venckus bandė pasimatyti su galimai nuo pedofilijos klano nukentėjusia ir valstybės saugoma pussesere Deimante Kedyte.

Šiandien Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė pareiškėjo Karolio Venckaus skundą atsakovei Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos dėl šios tarnybos sprendimo panaikinimo ir įpareigojimo atlikti veiksmus.

Pareiškėjas prašė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos skubiai sudaryti sąlygas jam pamatyti savo pusseserę Deimante Stankūnaite Išnagrinėjusi pareiškėjo skundą, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba atsakė pareiškėjui, kad jo pusseserei ir jos motinai Lietuvos policijos generalinio komisaro sprendimu yra taikoma apsauga nuo nusikalstamo poveikio, o tai yra valstybės paslaptį sudaranti informacija.

Išnagrinėjęs šią administracinę bylą teismas nusprendė, kad atsakovės atsisakymo atlikti pareiškėjo prašomus veiksmus motyvai yra pagrįsti.

Teismas konstatavo, kad Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, atsakydama į pareiškėjo prašyme keltas abejones dėl jo pusseserės buvimo vietos ir negalėjimo su ja pasimatyti, aiškiai įvardijo, kokios priežastys neleidžia jai suteikti tokią informaciją, t. y. kad pareiškėjo pusseserei yra taikoma apsauga nuo nusikalstamo poveikio ir detali informacija apie saugomų asmenų apsaugos organizavimą yra valstybės paslaptį sudaranti informacija. Atsakovė savo sprendime padarytas išvadas grindė informacija, gauta iš Lietuvos kriminalinės policijos biuro.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Vaizdo medžiagoje Deimantė Kedytė pasakoja (nužudytam) tėvui Drąsiui Kedžiui ką su ja ir jos motina išdarinėdavo pedofilai:

BV inf.