Sumušęs žmoną, prokuroras Saulius Galminas nuo policijos bėgo laukais

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/sumu... 2021-02-12 23:23:00, skaitė 1415, komentavo 0

Sumušęs žmoną, prokuroras Saulius Galminas nuo policijos bėgo laukais

Buvusios prezidentės Dalios Grybauskaitės numylėtinis („globotinis“), konservatorių ir liberalų (Eligijaus Masiulio) draugas, garsėjantis užsakomomis politinėmis bylomis kuriose buvo klastojami duomenys, šįkart pats prisivirė košės.

Šį kartą Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Saulius Galminas, primušęs žmoną, bėgo nuo policijos. Vidurnaktį policijai buvo pranešta apie galimai prieš savo šeimos narį smurtavusį Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorą (g. 1978 m.) ir generalinė prokurorė Nida Grunskienė pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 dalį. Dėl šio įvykio taip pat bus atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Tokiais atvejais smurtautojai yra sulaikomi ir uždaromi į areštinę, bet šį kartą „savi savų“ nesodino. Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė patikino, kad prokuroras nebuvo sulaikytas, nes tam nebuvo teisinio pagrindo.

Generalinė prokuratūra bandė ginti Saulių Galminą ir neviešino jo pavardės

Netrukus į šalia Klaipėdos Klipčių kaime esančius prokuroro namus atvyko policijos patruliai. Pareigūnus įsileido prokuroro žmona, o pats namo šeimininkas, pamatęs policininkus, tekinas nuskuodė laukais. Nukentėjusi moteris dėl galvos sumušimų buvo nuvežta į ligoninę. Tuo tarpu, į įvykio vietą atvykę Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai toliau bandė ieškoti pasprukusio prokuroro, – pranešė LRytas.lt

Policininkai įtarė, kad S. Galminas gali slėptis netoliese esančiuose giminaitės namuose. Atvykę prie šio namo pareigūnai bergždžiai beldėsi į duris – šeimininkė neatidarė. Tuomet policininkai paskambino prokuroro mobiliuoju numeriu – iš namo buvo girdimas signalas, tačiau ragelio niekas nekėlė. Nieko nepešę, policininkai grįžo į komisariatą.

Prokuroras sukčiauja?

Buvo tikimasi prokurorą apklausti pirmadienį, tačiau jis į darbą neatėjo: pareiškė, kad serga – nejaučia nei skonio, nei kvapo. Manoma, kad dabar bandoma dangstyti prokurorą ir sukurti versiją, jog šis savo žmonos nemušė – moteris esą nukrito nuo laiptų. Sklinda gandai, kad S. Galminas prieš keletą metų tokiu būdu jau išsisuko. Esą tuomet pirmoji jo žmona taip pat kreipėsi į pareigūnus dėl sumušimo.

Prokuroras Saulius Galminas gynė liberalus, konservatorius ir LGBT

2013 metais prokuroras Saulius Galminas pateikė kaltinimus Vaidui Žemaičiui Lekstučiui, kurie Aukščiausiame teisme buvo panaikinti. Saulius Galminas teigė, kad Vaidas Žemaitis Lekstutis ,,Facebook” paskyroje parašė komentarus, kuriuose buvo teiginys: ,,Konservatoriams, kartu su liberalais, būtų laikas pagalvoti apie vieningos partijos pavadinimą, pvz. ,,Pedofilų, pederastų ir iškrypėlių partija”. Saulius Galminas tuomet teigė, kad Vaidas viešai tyčiojasi ir skatina neapykantą žmonių grupei, skiriamai seksualinės orientacijos pagrindu, taip pat konservatorių ir liberalų partijos nariams, kaip žmonių grupei, skiriamai įsitikinimų ir pažiūrų pagrindu.

Prokuroras – taip pat ir kelių chuliganas

2019 metais Saulius Galminas įkliuvo Kretingos rajono policijos pareigūnams už tai, kad kelyje Šiauliai-Palanga, sankryžoje prieš Karteną lenkė kitą automobilį. Iš jo 3 mėnesiams buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas ir skirta piniginė bauda.

Prokuroras – „verslininkas“

Dar į vieną painią istoriją Saulius Galminas įsivėlė 2008 metais. Tąsyk buvo iškelta baudžiamoji byla Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovo Igno Lauciaus vairuotojui Virgilijui Mežėčiui. Šis iš dešimties Klaipėdos prokurorų surinko beveik pusę milijonų litų, kuriuos neva investavo į automobilių verslą. Kalbama, kad bene didžiausią grynųjų pinigų sumą aferistui buvo patikėjęs Saulius Galminas. Virgilijus Mežėtis už sukčiavimą buvo nuteistas. O iš kur dideles grynųjų pinigų sumas turėjo jam skolinę prokurorai, tyrėjams nerūpėjo.

Gal šį kartą Sauliui Galminui nebepavyks išsisukti, nes jo nebeglobos Grybauskaitė, o Nausėdai jis greičiausiai visiškai neįdomus. Štai tokia liūdna karjeros pabaiga užklupo Saulių Galminą. Visi panaudoti naudingi idiotai ankščiau ar vėliau yra paliekami likimo valioje. Net neabejojame, kad Saulius, baigęs prokuroro karjerą, taps advokatu ir toliau tęs savo kaip teisininko verslą.

Egidijus Paulauskas