Seimo Pirmininkė kviečia ubagus minėti Pasaulinę socialinio teisingumo dieną

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/seim... 2021-02-20 11:59:00, skaitė 892, komentavo 11

Seimo Pirmininkė kviečia ubagus minėti Pasaulinę socialinio teisingumo dieną

Lietuvoje žemiau absoliutaus skurdo ribos gyvena apie 215 tūkst. žmonių – vieno jų pajamos buvo iki 251 euro per mėnesį, o dviejų tėvų ir dviejų vaikų iki 14 metų šeimos – 527 eurai. Tuo metu žemiau skurdo rizikos lygio gyvena apie 576 tūkst. žmonių – šis rodiklis pernai siekė 20,6 proc. – per metus jis sumažėjo 2,3 punkto, informavo Statistikos departamentas.

Vasario 20 d. Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kviečia minėti Pasaulinę socialinio teisingumo dieną.

„Socialinė atskirtis, skurdas ir nedarbas yra opios mūsų visuomenės problemos. Dažnai jos sprendžiamos trumpalaikėmis, ne visada efektyviomis priemonėmis. Todėl didesnį dėmesį turėtume skirti socialinėms investicijoms, kurios skatintų žmonių savarankiškumą ir sudarytų kuo lygesnes galimybes visiems valstybės gyventojams, nepaisant jų socialinės padėties. Reikia nepamiršti ir pilietinės visuomenės svarbos, skatinkime nevyriausybinių organizacijų veiklą ir plėtrą, sprendžiant šias problemas“, – teigia Seimo Pirmininkė.

Jungtinės Tautos šių metų Pasaulinę socialinio teisingumo dieną skiria socialiniam teisingumui skaitmeninėje ekonomikoje. Skatina dialogą dėl veiksmų, skirtų įveikti skaitmeninę atskirtį, užtikrinti tinkamas darbo galimybes ir apsaugoti žmogaus teises šiuolaikiniame skaitmeninių technologijų pasaulyje.

„Siekiant kovoti su socialine atskirtimi, įveikti skaitmenizacijos iššūkius, svarbu skirti pakankamą dėmesį profesiniam perkvalifikavimui. Reaguojant į besikeičiančią darbo rinką, turime sudaryti palankias sąlygas darbuotojui, nepaisant jo amžiaus, keisti profesiją“, – sako Seimo Pirmininkė.

BV inf.