Pradinė mokykla JAV atsisako atskirų berniukų ir mergaičių tualetų

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/09/prad... 2015-09-17 09:06:56, skaitė 5142, komentavo 0

Pradinė mokykla JAV atsisako atskirų berniukų ir mergaičių tualetų

LDiena.lt: vienintelis klausimas - kaip smarkiai turi degraduoti visuomenė, kad ji galiausiai būtų sunaikinta geopolitinių konkurentų?

Manau, mūsų akyse dabar kaip tik vyksta toks eksperimentas su planingai naikinama vakaroidine civilizacija, kuriai Globalieji Pasaulio šeimininkai paskelbė nuosprendį - mirties bausmė, paskandinant savo pačios šūduose.
---

Pradinė mokykla Kalifornijoje tapo viena iš pirmųjų mokymo įstaigų šalyje, pradėjusių laipsnišką atsisakymą atskirų lytį nurodančių tualetų, vadovaujantis nacionaline tendencija pripažįstant transgenderių teises.

Šalia San Fransiske esančio Miraloma miestelio, pradinės mokyklos direktorius pareiškė, jog sprendimas pašalinti atskirus tualetus berniukams ir mergaitėms iššauktas būtinybės pripažinti aštuonių studentų, neatitinkančių nurodytų genderinės identifikacijos požymių, teises.

„Mes ne tik norim, kad visi mūsų studentai jautusi saugiai… mes norime, jog jie suprastų lygybės visiems svarbą be jokių išimčių sistemos lygiu, – pasakė direktorius Semas Basas (Sam Bass). – Mes jiems pateikiame vertingą pamoką“.

Šių žingsnių imtasi visose Amerikos mokymosi įstaigose pradėjus vykdyti kampaniją palaikant studentus transeksualus.

Nors dauguma mokyklų ir koledžų Jungtinėse Valstijoje jau įrengė gender neutralius tualetus, mažai kas ryžosi pilnai atsisakyti atskirų tualetų berniukams ir mergaitėms, ir ši tema išlieka aštrių ginčų objektu.

Apie 150 mokyklos mokinių, mažame miestelyje Misurio valstijoje, paliko pamokas protestuodami prieš leidimą paaugliui transeksualui naudotis mergaičių tualetu ir persirengimo kambariu.

Keletas mokyklos tarnybos narių Hilsbore, kur yra mokykla, kilus aršiems ginčams atsistatydino.

Mokyklos direktorius Miralome pasakė, jog jie išsirinko gender-neutralius tualetus vietoje atskirų mergaitėms ir berniukams, nes tai yra teisinga.

Šiais metais direktoriaus priimtos priemonės pirmiausia palietė ikimokyklinio amžiaus ir pirmos klasės vaikus, kai tuo tarpu tualetai skirti vyresnio amžiaus vaikams bus naikinami palaipsniui artimiausių keleto metų eigoje.

Vyriausioji patarėja teisiniams klausimams žmogaus teisių organizacijoje Human Rights Campaign Elison Gil (Alison Gill), pasisakanti už LGBT teises, pasveikino tokį sprendimą.

„Gender-neutralių tualetų taikymas turi didelę prasmę, nes vietoje laukimo eilėje dabar kiekvienas gali ramiai naudotis tualetu, – sako Gil. – Tai visiems pakelia privataus asmeninio gyvenimo lygį“.

Kalifornija yra viena iš liberaliausių valstijų Amerikoje, lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų atžvilgiu.

Human Right Campaingn duomenimis, tai tik viena iš 14 valstijų, kur įstatymu uždrausta diskriminacija besimokančiųjų atžvilgiu, pagal jų seksualinės orientacijos ar genderinės identifikacijos požymius.

Įstatymas, praeitais metais įsigaliojęs Kalifornijoje, garantuoja studentams teisę naudotis mokyklos tualetais ir dalyvauti lytinės segregacijos renginiuose, kurie atitinka jų genderinę saviidentifikaciją.

Kai kuriose mokyklose mokiniams, nepageidaujantiems dalintis tualetais su transeksualais, leidžiama naudotis pedagogų tualetais.

govtslaves.info