Pasaulio valdžia maniakų rankose: po „pandemijos“ toliau tęsis „klimato kaitos“ psichozė

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-03-06 20:26:00, skaitė 1372, komentavo 5

Pasaulio valdžia maniakų rankose: po „pandemijos“ toliau tęsis „klimato kaitos“ psichozė

Klausas Švabas knygoje „COVID-19: The Great Reset“ rašė, kad koronavirusas suteikė puikią galimybę pasaulio pertvarkai, bet „pandemija“ nėra amžina. Žmonės pervargs, bauginimai ir draudimai praras poveikį. Todėl reikalingi ilgalaikiai baubai. Tokiu baubu, Klauso Švabo nuomone, yra klimato kaita planetoje.

“Švabas, Sorošas, Geitsas nusprendė “perkrauti” žmoniją. (…) Pasaulio valdžia maniakų rankose, liberalų maniakų. Pas juos branduolinis ginklas, pas juo elektroninio poveikio priemonės, pas juos High Tech, pas juos Big Pharma, pas juos didieji finansai. Jie spausdina dolerius ir jie formuoja trendą.” - sako filosofas prof. A.Duginas.

image.png

Prof. V.Katasonovas pažymi, kad nenustebo išgirdęs, kad Bilo ir Melindos Geitsų fondas persijungs nuo žmonijos vakcinavimo projektų į „žaliosios energetikos“ projektus.

Bilas Geitsas knygoje „How to Avoid a Climate Disaster" (Kaip išvengti klimato katastrofos), pasirodžiusioje vasario 16d., rašo, kad būtina sumažinti emisiją šiltnamio dujų iki nulio, plėsti saulės ir vėjo energetiką, kurti naujas technologijas.

Savo kailiu žaliosios energetikos „pranašumus“, kaip tik Bilo Geitso knygos pasirodymo dienomis, patyrė Techaso valstija, CNN vadinama JAV „elektrine“. Dėl žemos temperatūros sustojo vėjo jėgainės, o saulės elementai buvo apsnigti. Keturi milijonai gyventojų čia liko be elektros tiekimo, o elektros kaina valstijoje pašoko 10000%. CNN nuomone, ši situacija gali turėti ilgalaikes pasekmes JAV energetikos pramonei, bandančiai sumažinti anglies dvideginio išmetimus, atsakant į klimato krizę.

image.png

Ką praktiškai reiškia nulinė emisija visuomenei. Vokietijos pavyzdys.

Vokietijos perėjimas prie atsinaujinančių energijos šaltinių, siekis mažinti CO2 emisiją, tapo košmaru piliečiams. Čia elektros kaina yra 45 procentais didesnė už vidutinę kainą Europoje. Tuo pat metu 54% vokiškos kainos už elektros energiją tenka mokesčiams. Vokietijos branduolinę energetiką Angela Merkel ėmė griauti nuo pat atėjimo į kanclerės postą 2005 metais. Merkel susidorojo su atomine energetika, nutarusi „pasodinant šalį ant rusiškų dujų ir padariusi šalį priklausomą nuo Putino ir Gaspromo.

Saulės ir vėjo energetika normaliai gali funkcionuoti tik tuomet, jei tinkle yra energijos generacijos pajėgumų, kuriuos galima paleisti per labai trumpą laiką, kuomet nėra saulės ar vėjo. Tai didelė problema, kurią galimą išspręsti sukuriant specialias dujomis kūrenamas elektrines. Tokios elektrinės, kurių veikimas nereguliarus, yra nerentabilios, tuščias lėšų ir resursų švaistymas. Tai deda kryžių ant atsinaujinančių elektros šaltinių Europoje.

Vokietijos Bundestago AfD partijos frakcijos bendrapirmininkė Alice Weidel 2019 m. rašė, kad remiantis konsaltingo firmos McKinsey išvadomis, Vokietija ritasi į „energetinę katastrofą“.

McKinsey prognozavo, kad jau sekantį dešimtmetį Vokietija susidurs su elektros tiekimo problemomis. Ši situacija taps kritine atjungus visas atomines ir anglimi kūrenamas elektrines.

Žalioji energetika papildoma našta skurdžiausiems ir vidutiniokams.

https://youtu.be/zmXNxa7QkDg

Ukrainos politikės, advokatės T.Montian video „Kalifornija moko Ukrainą blogo“, remiantis JAV spauda, pasakojama apie žaliosios energetikos krachą šioje JAV valstijoje.

Žalioji energetika vis labiau primena ne sprendimą ekologijos problemą, o bedugnę šėryklą gobšiems kuiliams, pasirengusiems vardan pelno bet kokioms niekšybėms. Mums pasakoja, kad elektromobiliu važinėti yra 5 kartus pigiau negu benzininiu. Taip pigiau, bet kol kas. Vartotojas gi nežino, kad akcizas benzino kainoje sudaro 70-80%. Jei elektros kainą sulyginti su benzinu, tai jokios naudos nebus. O sulyginti teks, nes iš akcizų remontuoja ir stato kelius. Čia ir paaiškės, kad elektra nėra pigiau už benziną, o akumuliatoriaus keitimas kainuos brangiau už vidaus degimo variklio remontą. O čia dar „žalioji energetika“, nepigus žaisliukas, kurios palaikymui reikia krūvos elektrinių, kad išlyginti elektros srautus. Tai žymiai brangiau už tradicinę energetiką.

Montian cituoja The Wall Street Journal (6:15) vasario 16, 2021 vedamąjį „California's Climate Contradictions“:

Pasirodė įrodymai, kad žaliosios iniciatyvos smogia neturtingiems ir subsidijuoja turtinguosius. Prieštaravimai iniciatyvose dėl žaliosios energetikos tampa vis labiau akivaizdžios realiame pasaulyje ir štai dabar atsirado papildomi įrodymai naujame kainų tyrime Kalifornijoje. Šios iniciatyvos prieštarauja net ekologiniams tikslams. Kalifornija numatė ambicingą kursą į dekarbonizaciją savo ekonomikoje, sakoma pelno nesiekiančios organizacijos Next 10 ir Kalifornijos Berklio universiteto tyrime. Tuo metu Kalifornijoje yra vienos didžiausių elektros kainos kontinentinėje JAV. Šie du faktai konfliktuoja. Žalioji energetika greičiau pareikalaus elektrifikavimo transporto, šildymo vandens, tačiau aukštos kainos trukdo tokiam perėjimui. Didelės kainos kelia nerimą dėl lygybės ir ekonominio prieinamumo. Be juokų. Milijardai subsidijų yra suteikti žaliajai energetikai Kalifornijoje. Jie yra įskaičiuoti į elektros tarifą, Šiandien Šiaurės Kalifornijoje, jis 80% didesni negu vidutiniškai šalyje ir dvigubai didesni negu San Diego, Kalifornijos pietuose.

Valstijos valdžia reikalauja, kad iki 2030 metų atsinaujinantys energijos šaltiniai, kaip saulės ir vėjo, sudarytų 60% elektros generacijos. Tyrime sakoma, kad atsinaujinančių energijos šaltinių kainos, net su subsidijomis, šiandien yra maždaug tokiame pat lygyje, kaip ir iš kitų šaltinių, bet gyvenamųjų namų komunalinės įmonės pasirašė ilgalaikius kontraktus su saulės ir vėjo energetinėmis įmonėmis prieš daug metų, kai kainos buvo aukštesnės. Komunalinės įmonėms taip pat reikia papildomų pajėgumų, kai debesuotas oras, kas padidina kainą. Taip pat valstijos valdžia priversta mokėti Arizonai, kad ji paimtų perteklinę saulės elektros energiją, kad išvengti sistemos perkrovimo.

Mes daugelį metų rašėme, kad tinklų sistemos perkelia nuolatinius nuostolius ant mažas ir vidutines pajamas turinčius piliečius, neturinčius saulės baterijų. Next 10 studija įvertina, kad toks nuostolių perkėlimas prideda 230 dolerių papildomai prie vidutinio mokesčio už elektrą ir 124 dolerius skurdiems vartotojams su lengvatiniais tarifais San Diego. (...)

Tatjana Montian labai emocingai pasakoja apie Ukrainos gyventojų iškrušimą saulės ir vėjo energetikos pagalba. Tik, skirtingai nuo Kalifornijos gyventojų, ukrainiečiai neturi pinigų už ją susimokėti, todėl visai nemoka.

image.png

2019 metų rugpjūčio mėnesį Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda JTO Generalinėje Asamblėjoje pasakė kalbą apie klimato kaitos stabdymą. Šia kalba jis pademonstravo, kad yra tarptautinio finansinio kapitalo statytinis ir tarnauja ne Lietuvai ir jos žmonėms, o savo šeimininkams.

Jei pasaulio valdžia „maniakų rankose“, tai Lietuvos valdžia yra rankose maniakų vasalų, kurie naikina Lietuvą „pandemijos“ ir „žaliosios energetikos pagalba“, besirūpindami ne tautos gerove, o CO2 kiekiu planetoje. Svarbiausia tai, kad šie nausėdos, šimonytės, čmilytės žino, kaip mažinti CO2 kiekį atmosferoje. Tai taip paprasta. Tereikia išnaikinti lietuvius, kad ir „pandemijų“ bei Lietuvoje neregistruotų „vakcinacijų“ pagalba, ir CO2 emisija Lietuvoje bus lygi nuliui. To jie ir siekia.