“Naujoji moralė” arba kaip homoseksualėja žmonių santykiai Vakaruose

Autorius: Jonas Kovalskis Šaltinis: https://jonaskovalskis.com/202... 2021-03-09 23:50:00, skaitė 1893, komentavo 2

“Naujoji moralė” arba kaip homoseksualėja žmonių santykiai Vakaruose

Vakaruose žmonių santykiai sparčiai transformuojasi, nepriimtina jau seniai peržengė visas Overtono lango stadijas ir stovi jau ant lango “privaloma” slenksčio.

Autoritetinga tarptautinė tyrimų bendrovė „Ipsos“ pateikė netikėtus Jungtinių Amerikos Valstijų gyventojų seksualinės orientacijos sociologinio tyrimo rezultatus.

Šie rezultatai buvo netikėti atsižvelgiant į dominuojančius Vakaruose įsitikinimus ir mąstymo stereotipus, kad asmenų seksualinė orientacija (natūrali ir nenatūrali) yra nulemta genetikos. Ypatingai atkreipia dėmesį duomenys apie vadinamųjų seksualinių mažumų kiekybinį augimą pagal amžiaus grupes – nuo vyresnio amžiaus iki jaunesnio amžiaus.

„Ipsos“ tyrimo dalyviai buvo paskirstyti pagal kartas:

  • „baby boom“ karta (žmonės, gimę 1946–1964 m.);
  • X karta (tie, kurie gimė nuo 1965 iki 1980 m.);
  • Y karta (gim. 1981-1996 m.);
  • Z karta (1997-2012).

Tarp vyresnio amžiaus, baby-bumerių kartos, asmenų net 84% teigė, kad juos traukia tik priešingos lyties atstovai. Tačiau Z kartos atstovai arba vadinamieji „zoomeriai“ į gyvenimą žiūri kitaip. Tik 52% Amerikos jaunimo save pristato kaip natūralios orientacijos žmones, juos traukia tik priešinga lytis. 14% jaunų amerikiečių teigia esą homoseksualūs, 32% teigia, kad yra daugiau ar mažiau biseksualūs. Apskritai per 30-40 metų netradicinės seksualinės orientacijos asmenų skaičius JAV padidėjo maždaug tris kartus.

Sexual identity

Tyrimo rezultatai neginčijamai griauna seksualinių mažumų taip mėgstamus pasakoti mitus apie žmonių genetikos nulemtą polinkį į homoseksualumą ir atskleidžia, jog tam didesnį polinkį daro tokių orientacijų propaganda, švietimas, aplinka, atkaklus diegimas tradicinių vertybių visuomenėje.

Kai 2013 m. Rusijoje buvo priimti įstatymai, draudžiantys propaguoti netradicinius seksualinius santykius švietimo ir ugdymo įstaigose nepilnamečių tarpe, įstatymų leidėjai, remiantis užsienio šalių autoritetingais šaltiniais, buvo išjuokiami ir buvo teigiama, kad propaganda negali pakeisti žmogaus prigimties. Tačiau šiuo požiūriu negalima paaiškinti spartaus kiekybinio seksualinių mažumų augimo Jungtinėse Valstijose, kadangi netradicinių seksualinių santykių atstovų skaičius augo proporcingai didėjant viešoje erdvėje tokių santykių propagandos kiekiui ir apimtims.

„Ipsos“ apklausos rezultatus patvirtina ir kiti neseniai Vakaruose atlikti tyrimai – žmogaus netradicines seksualines orientacijas didžiąja dalimi apsprendžia ne gimimas, ne genai ar gamta, jas išugdo aplinka, visuomenė. Pavyzdžiui, 2015 m. Didžiojoje Britanijoje viešosios nuomonės tyrimų agentūros „YouGov“ tyrimas atskleidė, kad tarp 18–24 metų britų mažiau nei pusė (46 proc.) save laiko „visiškai heteroseksualiais“, o tarp britų, kuriems yra daugiau nei 60 metų, tokių yra net 88 proc.

Žinomų Amerikos genetikų grupė 2019 m. paskelbė tyrimo rezultatus, rodančius, kad „homoseksualumo geno“ tiesiog nėra. Kalbant apie netiesioginę paveldimumo įtaką netradicinės seksualinės orientacijos atsiradimui,  jie „užduoda toną“ absoliučiai mažumai homoseksualų (nuo 8 iki 25 proc.). Daugumai asmenų, priskiriančių save seksualinėms mažumoms, patekimą į šias grupes nulėmė sociokultūriniai veiksnių – trauminės situacijos, atitinkama propaganda. Tyrimai taip pat atkreipia dėmesį į svarbų embriogenezės vaidmenį netradicinės seksualinės orientacijos atsiradimui ir išsivystymui, taip pat su motinos sveikata susijusių veiksnių įtaka. Tai yra, net šia prasme homoseksualumas daugiausia yra įgyjamas, o ne įgimtas ar iš anksto genuose užfiksuotas.

Vakaruose vyksta precedento neturinti dirbtinė masinė žmogaus ir tarpžmogiškų santykių transformacija. Kurdami filmus apie „gerus“ seksualinių mažumų atstovus, reklamuodami juos žvaigždžių topuose, kurdami jiems „diskriminacijos aukų“ įvaizdį, populiarindami jų pažiūras, manipuliatoriai ir nuomonės formuotojai daro įtaką ištisų kartų sąmonei. Ir pastaraisiais metais šis procesas itin suaktyvėjo.

Polinkis į netradicinę seksualinę orientaciją tampa madingu elitarizmo požymiu, priklausymo „pažengusiems“ visuomenės sluoksniams ženklu. Tam kuriamas teisinis pagrindas, priimami specialūs įstatymai, Europos Sąjungoje jėga implementuojamos Stambulo konvencija ir kiti tik seksualines mažumas ginantys teisės aktai, vykdomos atitinkamos švietimo ir informavimo programos.

Neseniai JAV Aukščiausiasis Teismas sulygino homoseksualų ir transvestitų profesines teises su visų kitų amerikiečių ir leido jiems, be kita ko, dirbti su mažais vaikais. Tuo metu žymūs Amerikos liberalai pažadėjo, kad valdant prezidento Džo Baideno administracijai  privačių korporacijų direktorių tarybose bus nustatytos privalomos kvotos seksualinių mažumų atstovams, o tokių mažumų atstovams stojant į valstybės tarnybą bus taikomos preferencijos.

Prisidengiant „naujos moralės“ propaganda, tradiciniai šeimos santykiai yra griaunami, žmonės vis dažniau tampa manipuliacijų aukomis, tampa priklausomi nuo jiems jėga brukamų elgesio modelių. Žingsnis po žingsnio vadinamoji civilizuota visuomenė formuoja naują biologinę masę, kurioje protingam žmogui kaip rūšiai (homo sapiens) paliekama vis mažiau vietos.
“Jie nesidaugina, bet jų daugėja. Už Lietuvą, vyrai!” (Petras Gražulis)

Šaltinis – https://www.ipsos.com/en-us/gender-identity-and-sexual-orientation-differences-generation