Lietuvos valdžia eilinį kartą apsidergė visos šalies akivaizdoje

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-03-19 06:10:00, skaitė 1869, komentavo 32

Lietuvos valdžia eilinį kartą apsidergė visos šalies akivaizdoje

Lietuvą administruojantiems teletabiams švediškai britoniškos  vakcinos „AstraZeneca“ atsisakymas tapo moraline kančia ir šekspyriškaja drama, kurią visi norintys turėjo galimybę stebėti tiesiogiai. Dar kovo 16-osios dienos metu vyriausybės vadovė PIŠ ir sveikatos apsaugos ministras įrodinėjo lietuviams, kad „AstraZeneca“ yra saugi, o kad tą įrodyti jie patys pasiskiepys ja visos Lietuvos akivaizdoje. Tos pačios dienos vakare jie jau sustabdė vakcinos vartojimą po klyktelėjimo iš JevroSojūzo.

„Visi šie sprendimai (sustabdyti„ AstraZeneca “naudojimą ES ir kituose pasaulio regionuose) skamba profilaktiškai, tačiau tai nėra geriausi sprendimai pačiai vakcinai ir jos reputacijai. Kiekvieną dieną mes prarandame žmones, mirštančius nuo COVID-19, todėl sakyčiau, kad nutraukus skiepijimą „AstraZeneca“, bus padaryta daugiau žalos nei naudos “, - pakomentavo Europos šalių atsisakymą nuo „ AstraZeneca “ vakcinos Lietuvos PIŠ'as.

Šimonytės pareiškimas nuskambėjo kovo 16 dieną.

Iki to laiko jau daugiau nei 20 Europos šalių nustojo vartoti šį preparatą skiepijant.

Austrija, Bulgarija, Danija, Vokietija, Islandija, Airija, Italija, Ispanija, Latvija, Prancūzija ir kiti išsigando šalutinių poveikių, kuriuos, kaip buvo nustatyta, sukelia „AstraZeneca“.

Už Senojo Pasaulio ribų „AstraZeneca“ atsikė Indonezija, Kongas, Tailandas ir Pietų Afrika. Įspūdingiausia žinia buvo atsisakymas skiepyti „AstraZeneca“ jos gimtojoje šalyje. Švedijos valdžia sustabdė skiepijimą šiuo preparatu,  kol nebus išaiškinti visi šalutiniai jo poveikio efektai.

Tokiame fone Lietuvos "valdžia" pasirodė esanti didesnė švediškos  farmacijos patriotė nei patys švedai: Vilniuje iš paskutiniųjų buvo klykiama, kad žmones skiepys skandinaviškaja vakcina, nusispjaunant į viską.

Šimonytės pasisakymas - čia esminis. Lietuvos vadovybė pirmiausia rūpinosi ne lietuvių saugumu, o vakarietiškos vakcinos reputacija. Vyriausybės vadovas negalėjo pripažinti minties, kad ši vakcina iš esmės yra bloga ir kad „AstraZeneca“ vartojimo teks atsisakyti.

Todėl vakcinacijos šiuo mėšlu sustabdymas iki šalutinio poveikio ištyrimo yra nepriimtinas. Juk į tai bakstels „Kremliaus propaganda“!

Nenuostabu, kad Lietuvos vyriausybė, skiepydama gyventojus, vadovaujasi geopolitiniais sumetimais ir informacinėmis atsakomosiomis priemonėmis Rusijai. Jei būtų vadovaujamasi tautos sveikatos sumetimais, Lietuva 2020 metų pabaigoje nebūtų iškopusi į pirmą vietą pasaulyje pagal koronaviruso plitimo greitį 100 tūkstančių gyventojų.

Tuo tarpu Lietuvos valdžia, sužlugdžiusi kovą su "pandemija", vos ne  vienintelė pasaulyje (kita Ukraina), kuri remdamasi ideologiniais pagrindais iš anksto atsisakė Rusijos „Sputnik V“.

Užsienio reikalų anūkas (URA) G. Landsbergis paskelbė, kad Lietuva rinksis vakcinas transatlantinio solidarumo motyvais  - tai yra iš NATO ir ES sąjungininkų gaminamos produkcijos. Minėta PIŠ Rusijos vakciną išvis išvadino „hibridiniu Putino ginklu“ ir pasidalijo savo apreiškimu, kad nuo „Sputnik V“ žmonijai "nėra jokios naudos".

Ir kad Lietuva masinio skiepijimo metu nenaudos „hibridinio Putino ginklo“, net tada jei jį patvirtins Europos vaistų agentūra.

Po viso to Lietuvos valdžiai yra ne taip jau baisu išprovokuoti lietuvių mirtingumą nuo trombozės vakcinacijos „AstraZeneca“, kaip yra baisu pripažinti, kad vakarietiška vakcina, kurią naudoti pasitvirtino Vilnius, gali būti blogesnė nei rusiška.

Todėl ir net Ukrainos prezidentas apie „Sputnik V“ išlemeno kažką nesuprantamo: atseit negalima skiepyti ukrainiečių „abejotinos kokybės preparatais“, kurie nėra registruoti JevroSojūze. Pagrindinė Rusijos vakcinos atmetimo priežastis buvo ne aiškus ideologinis pareiškimas - mes nenaudojame „šalies agresorės“ produkcijos - bet tiesioginis įsakymas iš USA ambasados ​​Kijeve.

Latvija ir Estija tai išvis išdavė „baltijos vienybę“. Jų oficialūs atstovai leido skiepytis rusišku vaistu, jei jį patvirtina Europos vaistų agentūra.

Taigi Lietuvos vadovybę dirgina pasaulinis skandalas dėl šalutinio „AstraZeneca“ poveikio ne tiek tuo, kad kyla pavojus gyventojų skiepijimo kampanijai, bet todėl, kad šis skandalas diskredituoja antirusišką Lietuvos "nepalenkiamumą".

Vilniaus prioritetas - informacinis efektas, o ne pergalė prieš ''pandemiją". Todėl į skandalą jis (Vilnius) nusprendė atsakyti ne skiepijimo sustabdymu, o ... propagandine kampanija. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkis tą pačią kovo 16  dieną, kada visa Europa atsisakė „AstraZeneca“, pažadėjo demonstracinę-parodomąją vakcinaciją šiuo preparatu ant žinomų žmonių, politikų, vadovų ir savęs paties.

Tai yra tipiškas Lietuvos politikų elgesys: tikėti tuo, kad jų mantros, jei jas ilgai ir įtikinamai kartoti, suformuos realybę.

Nors lietuviai bijo skiepytis „AstraZeneca“ ne todėl, kad juos išgąsdino „Kremliaus propaganda“, bet todėl, kad nuogastavimai dėl šios vakcinos išreiškia dešimtys šalių.

Ir  šitie nuogastavimai yra sukelti ne ardomosios „Kremliaus agentų“ veiklos, bet daugybės skandalų.

Be mirčių nuo trombozės ir kraujo krešėjimo problemų po angliškai švediškos vakcinos panaudojimo, „AstraZeneca“ kūrėjai išgarsėję dar tuo, kad neišbandė savo preparato su vyresniems nei 55 metų žmonėms ir apskritai jį išbandė ant nepakankamo žmonių skaičiaus, kad būtų galima padaryti tikslias išvadas.

Praėjusią savaitę Pribaltikos šalys jau atsisakė nuo vienos „AstraZeneca“ siuntos dėl paaiškėjusių šalutinio poveikio efektų.

Vakcinacijos pratesimas "AstraZeneca" nepaisant realybės ir apskritai  pykstant ant Rusijos dėl jos alternatyvių galimybių, galėjo sukelti visaverčius vakcininius maištus, riaušes Lietuvoje - todėl jos politinei klasei teko kapituliuoti realybėje.

Kaip tai vyksta, visi norintys galėjo pamatyti tiesioginiame eteryje. Kovo 16 dieną PIŠ'as išspaudė savo epinį „mes skiepysime šia vakcina, nepaisant visų priešų užmačių, kad nesugadintume jos reputacijos“. O vakare Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas, kuris prieš kelias valandas žadėjo pats pasiskiepyti „AstraZeneca“ visos Lietuvos akivaizdoje, paskelbė apie vaisto vartojimo sustabdymą skiepijant lietuvius.

Kurso pasikeitimo priežastys yra ypač užvualizuojamos įvairiausiais lingvistiniais "navarotais''. „Šiandien aš gavau Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos rekomendaciją, kurioje tarnyba, kaip ir kitos JevroSojūzo  žinybos, rekomenduoja sustabdyti vakcinaciją nuo COVID-19 vakcina „ AstraZeneca “ “, - išspaudė Arūnas Dulkis.

Išversime į lietuvių kalbą: vakare paskambino į Vilnių iš Briuselio ir aplojo lietuviškus  politikus, kad jie neitu iš proto ir nustotų kelti pavoju žmonių gyvybėms.

Lietuvos politikai, nors jau seniai išėję iš iš proto, tačiau neišdrįso ignoruoti tiesioginio „obkomo“ įsakymo. Lietuviai gali būti dėkingi išoriniam valdymui už išgelbėtas gyvybes, kurias jų pačių vadovai buvo pasirengę paaukoti, kad tik Rusijos vakcinos neatrodytu patrauklesnės nei vakarietiškos.

P.S.Europos vaistų agentūrai (EVA) ketvirtadienį apreiškus, kad „AstraZeneca“ vakcina nuo koronaviruso jau vėl yra saugi toliau naudoti, o Lietuvos Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) ir Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė savo verdiktą - nuo penktadienio ryto vakcina "AstraZeneka" nėra mirtinai pavojinga, galimai net mažiau pavojinga nei "Novčiok", kuriuo visi nuodytieji išgyveno ir gyvi iki šiol, priešingai nei kai kurie vakcinuotieji šia ar kitomis vakarietiškomis vakcinomis.