Gabrielius Landsbergis paduotas į teismą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gabr... 2021-03-20 13:45:00, skaitė 1095, komentavo 1

Gabrielius Landsbergis paduotas į teismą

Europarlamentaras Stasys Jakeliūnas ketvirtadienį pranešė, kad dėl Gabrieliaus Landsbergio Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė svarstyti civilinį ieškinį 

„Šią savaitę Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė mano ieškinį Gabrieliui Landsbergiui civilinėje byloje dėl teiginių pripažinimo neatitinkančiais tikrovės, žeminančiais garbę ir orumą ir neturtinės žalos atlyginimo.

Šio bylos ištakos – 2018 m. liepos mėn., kuomet 30 Seimo narių, įskaitant ir TS-LKD partijos pirmininką, kreipėsi į Konstitucinį Teismą dėl kaupiamosios pensijų sistemos reformos. Jei teismas būtų pritaręs konservatorių reikalavimui atšaukti priimtus įstatymus, tai kiekvienam dabartiniam senatvės pensininkui kainuotų 50 eurų per mėnesį.

Įdomi detalė – didžioji dalis kreipimosi teksto yra pažodžiui nukopijuota advokatų parengta įstatymų analizė, kurios išvados palankios jos užsakovams – pensijų fondams. Atlikti preliminarų Seimo narių (iš tikrųjų – pensijų fondų advokatų) kreipimosi vertinimą Konstituciniame Teisme turėjo teisėja, kurios sesuo – viena iš teksto autorių! Tad G. Landsbergis su kolegomis Konstituciniame Teisme ne tik ketino ginti pensijų fondų interesus, bet ir sukėlė jame neregėtą interesų konfliktą.

Siekdamas „užgesinti“ milžinišką politinį skandalą, konservatorių lyderis pabandė sukelti kitą, visiškai dirbtinį. 2018 m. rugsėjo 13 d. tiesioginėje delfi.lt televizijos laidoje jis pareiškė, kad neva jo turimomis žiniomis aš grasinau Konstitucinio Teismo teisėjams.

Teismo pirmininkas, nepraėjus nei valandai po šio absurdiško G. Landsbergio kaltinimo, jį vienareikšmiškai paneigė. Nors ne kartą viešai raginau tai padaryti, G. Landsbergis iki šiol nepagrindė savo teiginių. Tad neliko nieko kito, kaip tik kreiptis į teismą“, – pranešė Stasys Jakeliūnas.

BV inf.