Anušauskinių KGB sąrašų skelbėjams, su A. Anušausku priešakyje, nemaloni žinia

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/-i-an... 2021-03-23 19:17:00, skaitė 1377, komentavo 1

Anušauskinių KGB sąrašų skelbėjams, su A. Anušausku priešakyje, nemaloni žinia

 

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (LGGRTC) atliks tyrimą dėl kardinolo Vincento Sladkevičiaus, dirigento Sauliaus Sondeckio ir aktoriaus Donato Banionio figūravimo sovietų saugumo KGB bylose.

„Šiandien į mane kreipėsi Lietuvos nepriklausomybės Akto signatarų klubas, prašydamas pakartotinai ištirti kaltinimus kardinolui V. Sladkevičiui, dirigentui S. Sondeckiui ir žymiam aktoriui D. Banioniui dėl jų galimo bendradarbiavimo su KGB. Jie prašo sudaryti darbo grupę, į kurią įeitų istorikai, Signatarų klubo bei tremtinių ir politinių kalinių atstovai, ir atlikti pakartotinį tyrimą šiuo klausimu. Tokį įsakymą šiandien aš rengiuosi pasirašyti“, – kovo 22 d. valstybiniam transliuotojui pasakė A. Jakubauskas.

Ekspertai.eu primena, kad pačioje 2018 m. pradžioje valstybinė bei nepriklausoma užsakomoji žiniasklaida, remdamasi įsislaptinusių KGB'istų ir kolaborantų tuo metu kontroliuojama interneto svetaine kgbveikla.lt, plačiai paskelbė, kad minėti garsūs asmenys yra KGB'istai, t.y dirbo prieš Lietuvą.

Šios šmeižto kampanijos prieš Lietuvos šviesulius buvo garsus Žmonių partijos
veikėjas, dabartinis Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Po kelių mėnesių Liustracijos komisijos pirmininkas Algimantas Urmonas patvirtino, kad komisija S. Sondeckio ir D. Banionio atžvilgiu nutarė, kad jie su KGB nebendradarbiavo, nes jokių duomenų apie tai nėra. Plačiau apie tai skelbėme ekspertai.eu publikacijoje Anušauskiniai KGB sąrašai savo tikslą pasiekė tik iš dalies: Liustracijos komisija padėjo tašką“.  

Jokių duomenų apie V. Sladkevičiaus bendradarbiavimą su KGB taip pat nėra.

Tačiau iki šios akimirkos anušauskinių KGB sąrašų skelbėjai, su A. Anušausku priešakyje, už savo įvykdytą šlykščią provokaciją-nusikaltimą iki šiol net neatsiprašė.

Šmeižto autoriai viešai buvo paaiškinę, kam tokį melą paskleidė.

„Kad nejaustų žmonės nostalgijos buvusiam sovietiniam gyvenimui“, - teigė šmeižikai.