Be baimės į XXI a. marą žiūrinti I. Šimonytė rengiasi didžiųjų prekybos centrų atidarymui

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/be-ba... 2021-04-05 22:31:00, skaitė 500, komentavo 0

Be baimės į XXI a. marą žiūrinti I. Šimonytė rengiasi didžiųjų prekybos centrų atidarymui

Nors Lietuvoje nepaliaujamai siaučia pasaulinė koronaviruso pandemija ir kiekvieną dieną šienauja žmonių gyvybes, šalies premjerė Ingrida Šimonytė dalyvavo nuotoliniame susitikime su Lietuvos prekybos įmonių asociacijos atstovais ir aptarė didžiųjų prekybos centrų atidarymo galimybei prisitaikant prie pandemijos sąlygų.

Vyriausybė jau kitą savaitę svarstys prekybos centrų atvėrimo galimybes ir, jei epidemiologinė situacija leis, jie galėtų pradėti dirbti jau nuo balandžio 12 dienos.

„Girdime verslo lūkesčius ir, nors epidemiologinė situacija Lietuvoje vis dar negerėja, tačiau ieškome būdu kaip saugiai leisti veikti ne tik prekybos centrams, bet ir tikimės, kad privalomas darbuotojų testavimas, įsibėgėjantis vakcinavimas, kitų būtinųjų saugumo reikalavimų laikymasis leis pamažu atverti galimybes ir kultūrai: renginiams lauke, o taip pat ir viduje, užtikrinat kaip įmanoma didesnį saugumą. Galutinį sprendimą priims ministrų kabinetas atsižvelgdamas į situaciją, kokia bus po Velykų, tad šis savaitgalis labai svarbus dabar veikiančiai prekybai valdant srautus ir raginant žmones laikytis saugumo reikalavimų“, - be baimės į XXI a. marą žiūrinti pasakė I. Šimonytė.

Prekybos įmonių atstovai užtikrino, kad priims bendrus sprendimus, kaip užtikrinti saugią prekybą, ir jie linkę prisitaikyti prie numatomų sąlygų.

Susitikime aptarti ir pagalbos verslui klausimai.

Susitikime taip pat dalyvavo Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Šaltinis: lrv.lt