Balandžio 8 d. Lietuvoje užfiksuotas nacionalinis vakcinavimo rekordas (žmonėms nesuteikiama visa informacija)

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/balan... 2021-04-11 12:28:00, skaitė 3202, komentavo 2

Balandžio 8 d. Lietuvoje užfiksuotas nacionalinis vakcinavimo rekordas (žmonėms nesuteikiama visa informacija)

Nuotraukoje nepriklausomiems žurnalistams pavyko užfiksuoti, kaip premjerė I. Šimonytė gauna pirmąjį dūrį į petį už laisvę.

Balandžio 8 d. Lietuvoje buvo už fiksuotas rekordas – mūsų šalyje paskiepytas rekordinis skaičius asmenų. Apie tai skelbiama Vyriausybės pranešime „Ketvirtadienį šalyje vakcinuotas rekordinis skaičius žmonių“.

Tą dieną pirmą skiepo dozę gavo 19 340 žmonių, antrą – 4 702, iš viso buvo paskiepyti net 24 042 žmonės.

Tai – iki šiol didžiausias paros vakcinavimo mastas.

„Džiugina tokie vakcinavimo mastai, kai šalyje per vieną parą nuo koronaviruso jau dabar galime paskiepyti per 20 tūkst. žmonių. Kviečiu ir toliau pasitikėti mokslu ir skiepytis tuos, kuriems jau atėjo eilė. Ypač raginu tai padaryti vyresnius nei 65 metų asmenis, mūsų senjorus“, - nacionalinio paros rekordo proga pasakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Infromuojama, kad paskiepijus rizikingiausias asmenų grupes, prioriteto tvarka bus galima vakcinuoti ir kitus.

Skelbiama, kad platus vakcinavimas leis visiems palaipsniui sugrįžti į įprastą gyvenimą.

„Padėkime savo artimiesiems, kaimynams ar tiems, kurie galbūt patys negali, užsiregistruoti skiepytis. Dėkoju toms savivaldybėms, kurios išbando visus įmanomus būdus, kviesdamos senjorus skiepytis, ir labai prašau pasitempti tas, kurioms sekasi prasčiau“, - ragino premjerė.

Ekspertai.eu atkreipia dėmesį, kad Vyriausybė nutyli, o vakcinavimo punktuose žmonės neinformuojami, kad nuo šiol jie vakcinuotis nuo koronaviruso privalės visą gyvenimą mažiausiai kartą ar kelis kartus per metus (skiepijimosi dažnumas priklausys nuo to, kokios firmos vakcina vakcinuojasi žmogus nuo COVID-19 ligos).

Kodėl žmonės atkišę petį už laisvę švirkšto dūriui su vilties vakcina nesulaukia informacijos apie vakcinavimosi būtinybę vakcinuotis visą gyvenimą, ekspertai.eu kol kas duomenų neturi.

Šaltinis: lrv.lt

Susiję:

Valstybės lyderis: YRA TIK VIENAS KELIAS (geriausia Vaxzevria – buvusi AstraZeneka)