Žydrūnas Savickas: Tauta pabunda, kai iškyla egzistencinė grėsmė

Autorius: Loreta Fokienė Šaltinis: https://minfo.lt/seimu-gynimo-... 2021-05-03 13:09:00, skaitė 3252, komentavo 0

Žydrūnas Savickas: Tauta pabunda, kai iškyla egzistencinė grėsmė

Artėjant Didžiajam šeimos gynimo maršui minfo.lt kalbina galiūną, stipriausią pasaulio žmogų Žydrūną Savicką.

Gerbiamas Žydrūnai, ar planuojate dalyvauti Didžiajame Šeimos gynimo marše 2021?

Jei kas nors nepasikeis ir neturėsiu skubiai išvykti iš Lietuvos, planuoju dalyvauti.

Kas paskatino apsispręsti?

Manau, tai graži iniciatyva, nes to nėra buvę Lietuvoje. Be to yra toks laikmetis, kada bandoma Lietuvai primesti visai kitokias ideologijas, kurios tolimos nuo lietuviškų tradicijų, nuo šeimos, kuri yra valstybės pagrindas. Kiekvieno Lietuvos piliečio pareiga - išreikšti valią: mes esame už tradicinę lietuvišką šeimą.

Apie gegužės 15 dieną organizuojamą Šeimos gynimo maršą savo nuomonę reiškia ir vadinami influenceriai, ir sisteminės žiniasklaidos kanalai, ir atskiri politikai, organizacijos, dvasininkai. Kaip manote, ar Lietuvoje dar yra žmonių, kurie nieko nežino apie renginį?

Manau, kad tokių mažai yra. Žinoma, visada yra žmonių, kurie nieko nežino ir nieko negirdi, nes yra atsiriboję nuo išorinio pasaulio. Tačiau didžioji dalis, manau, yra girdėję, palaiko maršą. Tačiau yra labai daug puolimo prieš šį renginį, todėl kai kurie žmonės viešai neišsako palaikymo, nes bijo, kad į juos tas negatyvas neatsisuktų.

Jūsų nuomone, kodėl svarbu, kad kuo daugiau žmonių iš visos Lietuvos susirinktų į Vingio parką? 

Tai svarbu, nes jeigu susirinks mažai žmonių, ta grupuotė, kuri puola šeimų maršą, labai apsidžiaugtų. Kuo daugiau susirinks, tuo geriau valdžiai bus parodyta, kad mes nenorime svetimų ideologijų. 

Gal gavote organizatorių kvietimą kalbėti ant scenos? Ką pasakytumėte žmonėms?

Ne, bet ir nenoriu kalbėti. Yra žmonių, kurie kalba geriau už mane ir tikrai bus, kas pasisako. Svarbu, kad kuo daugiau žmonių palaikytų šią renginio idėją, ir ne vien tik maršo metu. Labai svarbu, kad mes visi saugotume šeimas ir lietuviškas vertybes. Kiekvieną dieną, ne tik maršo metu. 

Kaip manote, ko reikia, kad kuo daugiau žmonių susirinktų į maršą?

Svarbu daugiau šviesti žmonės apie Stambulo konvenciją, aiškinti, kas yra genderizmas. Būtina parodyti šio dalyko blogus pavyzdžius jau egzistuojančius ,,pažangiose" valstybėse, kur tai jau ne vieneri metai yra, kokios neigiamos pasekmės jaunimui, vaikams, šeimoms. 

Kokių permainų tikitės iš šio tautos sukilimo?

Mačiau, kaip gimė Sąjūdis, kaip vyko pirmieji Lietuvos laisvės lygos mitingai, kaip po to tai išsirutuliojo į Sąjūdis. Tauta pabunda, kai iškyla egzistencinė grėsmė. Šiai dienai yra iškilusi grėsmė lietuvybei, valstybei, šeimai. Manau, kad dar ne visi supranta, bet kuo toliau, tuo daugiau žmonių tai supras, pamatys, į kokį akligatvį mus nori nuvesti valdžia. Manau, kad šis maršas tik pradžia. 

Kokia Jūsų nuomonė apie tuos žmones, kurie menkina šeimų maršą, bei skaldo judėjimą. Ko jiems palinkėtumėte?

Kiekvienam reikėtų sugrįžti 30 metų atgal, prisiminti, kokia mes jėga, kai esame vieningi ir kiek daug galime nuveikti. Skaldymas visuomet naudingas tik valstybei priešiškoms jėgoms. Labai keista, kai žmonės, kurie save vadina patriotais, turi didelę įtaką visuomenei užsiima skaldymu, puolimu. Tai absoliučiai nesuvokiama. Suprasčiau, jei tai būtų nukreipta prieš blogus dalykus, bet kai puolama prieš tai, kad žmonės nori išsaugoti tradicinę šeimą, tai visai nesuprantama. 

Žmonės yra pasiklydę savo įsitikinimuose, pasaulio suvokime. Jie nežino, kad eina labai bloga kryptimi. Gal kai kas ir už pinigus tai daro, bet didžioji dalis, manau, yra jau paveikti liberalaus pasaulio ideologijos, jie nebežino, kas yra juoda, kas yra balta, kas yra gera, kas yra bloga. Jie gal ne iš piktos valios tai daro, gal patys pasimetę ir nebesiorientuoja vertybių sistemoje. 

Stebint viešą erdvę, žiniasklaidą, atrodo, kad pas mus labai daug kas palaiko genderinę politiką. Ar tikrai taip yra?

Manyčiau, kad 80 procentų žmonių tikrai nepalaiko tos politikos, 10 procentų gal yra neutralūs ir daugiausiai 10 procentų palaiko. Bet, kadangi tarp tų palaikytojų daug visuomenei žinomų žmonių, jie yra užgrobę visuomeninį transliuotoją, jų yra visuose komercinėse žiniasklaidos kanaluose, susidaro įspūdis, kad yra atvirkščiai: kad 90 procentų palaikymo yra. Bet kiek kalbu su žmonėmis, nesu savo gyvenime sutikęs nei vieno tiek tradicinės orientacijos, tiek homoseksualaus žmogaus, kad jie palaikytų tą genderizmo politiką. Patys homoseksualūs asmenys nesupranta tokių dalykų. 

Bandoma suformuoti nuomonę, kad ir maršas yra prieš gėjus, lesbietes, bet juk ne. Didžiausia problema yra pats genderizmas ir jį palaiko Lietuvoje daugiausiai 1 procentas, nes tai yra nenormalu, tai yra visiškai nesusiję su orientacijom. Tai yra protu nesuvokiami dalykai, kai žmogus ryte atsibudęs vieną dieną yra moteris, kitą dieną vyras. Tai kaip pase įrašyti jam lytį? Kai jis kirs valstybės sieną, jam reikės du pasus išduoti, kad galėtų pagal tos dienos savo apsisprendimą pateikti? 

Pavyzdžiui, kai aš savo kieme pasodinau beržą, jis visada yra beržas - visas 365 dienas per metus. Aš juk nesakau svečiams, kai rodau savo beržą: žiūrėkit, koks gražus klevas auga! 

Aš manau, kad čia jau civilizacijos paskutinė stadija. Kai civilizacija vystosi ir jau nebėra kur vystytis, kai daiktai vadinami ne savais vardais, prasideda degradacija.

Ko palinkėtumėte organizatoriams? Gal turite jiems kažkokių rekomendacijų?

Buvo sunku tikėtis tokio stipraus puolimo. Linkiu visiems organizatoriams stiprybės ir žinokit: kuo labiau puola, tuo labiau to maršo reikia. 

Jūsų linkėjimai maršo dalyviams.

Linkiu, kad niekas maršu nesibaigtų, kad žmonės vertybes saugotų kiekvieną dieną. O renginio dieną linkiu gražiai praleisti laiką, pabūti su bendraminčiais ir, žinoma, visiems geros nuotaikos!

Dėkojame už pokalbį.