Floridos vyriausybė pasirašė įsakymą, draudžiantį mokykloms reikalauti COVID vakcinų

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2021-05-08 17:13:00, skaitė 2621, komentavo 1

Floridos vyriausybė pasirašė įsakymą, draudžiantį mokykloms reikalauti COVID vakcinų

Floridos įstatymų leidėjai praėjusį ketvirtadienį priėmė įstatymo projektą, reglamentuojantį valstijos ekstremalias galias, jei ateityje kiltų kokių nors visuomenės sveikatos problemų. Be kita ko, įstatymo projektas draudžia privalomas studentų vakcinas nuo COVID-19.

Savo Twitter paskyroje gubernatorius Ronas DeSantis parašė: „Su malonumu pasirašiau teisės aktus, kurie Floridoje draudžia vakcinų pasus COVID-19. Nei vyriausybė, nei privatus verslas negalės riboti jūsų dalyvavimo kasdieniame gyvenime rengiant privačią informaciją apie sveikatą “.

DeSantis1.jpg

Kovo pradžioje DeSantis pasirašė vykdomąjį raštą, draudžiantį vyriausybės subjektams ir įmonėms reikalauti skiepijimo įrodymų. Dabar įstatymų leidėjai padėjo tai paversti įstatymu priimdami SB 2006, kas sustiprina draudimą ir įtraukia mokyklas.

Floridos mokyklos jau reikalavo skiepų. Tačiau valstijos atstovas Tomas Leekas sakė „Miami Herald“, kad vakcina eksperimentinė ir dvejojimas dėl jos poveikio yra suprantamas.

Priimtas įstatymas neleidžia mokykloms, įmonėms ir valdžios institucijoms to reikalauti. Pažeidėjams gali būti skiriama iki 5000 USD bauda.

„Floridoje jūsų asmeninis pasirinkimas dėl skiepijimosi bus apsaugotas ir joks verslas ar vyriausybės subjektas negalės jums atsisakyti suteikti paslaugas dėl jūsų sprendimo“, - sakė gubernatorius DeSantis.

DeSantis yra šalyje išrinktas pareigūnas, kuris griežtai laikosi savo pozicijos prieš vakcinos pasus. „Jūs turite teisę dalyvauti visuomeniniame gyvenime, ir niekas neturi teisės jūsų prašyti atskleisti informaciją apie sveikatą.“, - sakė jis „Miami Herald“. „Mūsų įstatymų leidėjai priėmė tai, ko aš prašiau, ir aš labai greitai tai pasirašysiu.“

Be to, įstatymas draudžia valstijos ir vietiniams valdžios atstovams uždaryti verslus „arba neleisti studentams mokytis asmeniškai Floridos mokyklose, išskyrus uragano atvejus, ir apriboja visas vietines ekstremalias situacijas septynių dienų intervalais“, - teigiama pranešime spaudai.

Gubernatorius dabar gali „pripažinti negaliojančiu vietinę skubios pagalbos nutartį, jei tai be reikalo riboja asmens teises ar laisves“.

Šaltinis