Paskutinis baltasis žmogus

Autorius: Sturmuotojas Šaltinis: https://nationalvanguard.org/2... 2021-05-27 17:50:00, skaitė 978, komentavo 7

Paskutinis baltasis žmogus

Autorius Robertas E. Howardas

VYRAS suvirpėjo ankstyvo ryto vėsoje. Jis perkėlė kūną, kad sumažintų alkūnių spaudimą.

Atsargiai jis žvilgtelėjo per priešais esantį didįjį riedulį ir žemyn nuo kalno pusės. Ten mirgėjo ugnis, o vyras prakeikė. Prie jo nuplaukė nepadori daina, o jo prakeiksmai gilėjo. Daina skambėjo sodriu, gargališku balsu.

Fiziškai vyras buvo stebuklas. Virš šešių pėdų aukščio jo krūtinė ir pečiai buvo milžiniškos. Svėręs gerokai daugiau nei du šimtus svarų, jis vis tiek paliko vingiuoto greičio įspūdį. Jo veidas buvo paniuręs, laukinis, beveik primityvus, mažos juodos akys žvilgėjo per susivėlusias smėlio plaukų sruogas. Vienoje rankoje jis sugriebė šautuvą. Šalia jo gulėjo nuostabios proporcijos išlenktas scimitaras.

Jis buvo puikus nuostabus baltosios rasės  pavyzdys. Rasės, pasiekusios fizinį tobulumą, nugrimzdusios į išsigimimo gelmes, o prieš pat kritimą atgavusios aukštumas. Jis buvo paskutinis. Jis mąstė gulėdamas ten, stebėdamas savo priešų stovyklas.

Kokias aukštumas pasiekė jo rasės, kol prabanga, dykinėjimas ir malonumai neišnaudojo jų jėgų; iš jų padarė degeneruotų silpnųjų rasę. Jis keikėsi po kvapu.

Buvo amžius, kai jo rasė valdė pasaulį. Jų miestai išmargino derlingas lygumas. Jų laivai buvo apjuosę jūras, sugrąžindami kiekvieno krašto turtus. Jų armijos išėjo užkariaudamos ir pajungdamos.

Niekas negalėjo stovėti prieš juos taikingesnėse sporto šakose. Jų sportininkai lengvai įveikė visus kitus. Jie visi buvo milžinai, fiziškai ir psichiškai.

Tada prasidėjo dekadencija. Pirmiausia tai buvo pastebėta sporte ir lengvojoje atletikoje. Vis mažiau varžybų išgarsėjo puikiuose žaidimuose. Vis daugiau kitų rasių vyrų pasinaudojo prizais.

Valdančioji rasė pamiršo karo meną, pamiršo visus, išskyrus naujesnių malonumų paieškas, ir tai darydama nusileido į išsigimimo gelmes.

Visada atsiranda kai kurios naujos stiprios rasės, žmogus apmąstė galvodamas apie miglotas senolių, didžiųjų imperijų, žinomų kaip Graikija, Roma, Ninevė, Šumerija, legendas.

Ir kilo nauja, stipri rasė. Rasė, kurios žmonės amžiams buvo pavergti.

Jie buvo galinga, vaisinga rasė. Pirmiausia jie užvaldė savo žemyną. Maištai apėmė Afriką. Negrai nustūmė arabų tautas ​​į šiaurę, o arabai ir europiečiai sumušė vienas kitą, kol nuo Keiptauno iki Tanžero, o nuo Kimberly iki Sueco valdė tik juodaodžiai vyrai.

Baltieji turėjo pamatyti, kad jie negali atsilaikyti prieš juos. Juodoji rasė padvigubėja per keturiasdešimt metų, ruda - šešiasdešimt, balta - per aštuoniasdešimt. O baltąją rasę išsekino išsiskyrimas; gimstamumas beveik nutrūko. Be to, rase ​​naikino nuožmūs karai, kuriuose baltasis kovojo su baltuoju.

Baltieji negrus išmokė sanitarijos, nutraukė žudynes ir genčių karus. Juodosios rasės augimas buvo nenutrūkstamas.

Beveik nesiliaujančiuose baltų tautų karuose juodaodžiai vyrai buvo verčiami į tarnybą, mokė karo meno ir paskui buvo siunčiami į savo gimtąsias šalis - mokyti kitus, kaip baltasis kovojo.

Jie buvo stipri, jauna rasė. Jų diena dar turėjo ateiti. Jiems trūko tik lyderio. Pakilo lyderis, mišrios veislės arabas, kurio ambicijos buvo be mato, kurio genijus buvo šėtoniškas.

Jis suvienijo juos į vieną didelę masę, atidavė baltojo žmogaus ginklus, kuriuos pagamino amerikiečiai ir europiečiai, kurie būtų pakankamai greitai ir lengvai pardavę savo seserų sielas, jei kaina būtų pakankamai aukšta.

Jis nuvedė juos į skerdynes. Iš pradžių baltoji rasė išsilaikė.

Bet neilgam. Juodieji buvo fiziniai milžinai, galingi kovos organizmai, kurių didžiausias noras buvo skerdimas ir plėšimas.

Tas šimtmečio ilgas karas! Vyras suvirpėjo laukiniu pasididžiavimu, kai apžvelgė nuostabų mūšį, kurį surengė baltieji, priblokšti kaip ir šimtą prieš vieną.

Azija stovėjo tvirtai, bet Azija nestovėjo. Sukilimo sūkuriai nuvilnijo iš Kamčiatkos į Stambulą.

Japonija kvietė Rytus smogti dėl laisvės ir plėšikuoti bei pakišti sau galvą. Kaip ir tigrų būrys, Rytai pakilo, o pati Japonija, nesugebėdama sutramdyti atoslūgio, pirmoji leidosi žemyn.

Rytiečiai susivienijo su negrais, kad paskerstų nekenčiamus baltus. Tvirtai laikėsi tik Indijos sikhai ir gurkai bei Birmos šanai.

Ispanija, Portugalija, Italija, Balkanai buvo užvaldyti vienu karo žygiu . Juodosios ordos pasklido tol, kol tos didžiulės armijos viršūnė pasiekė Gibraltarą iki Siamo.

Jie kaip banga užliejo Europą. Amerikoje vyko laukinė kova, nes išaugo jos juodaodžiai gyventojai, kurie sudarė beveik pusę visų jos gyventojų.

Tada už vandenyno įsibrovėliai atėjo iš Afrikos. Per mažiau nei dešimt metų kova pasikeitė iš dviejų didžių tautų karo į medžioklę ir paskleistų didžiosios tautos, kadaise valdžiusios pasaulį, likučius. Tai nebuvo lengva pasiekti. Sumedžiotas gyvenimas sugrąžino primityvią rasės galią, o tie, kurie išgyveno, tapo tokiais milžinais kaip žmogus, kuris tupėjo tarp riedulių ir keikė.

Kai baltoji rasė buvo išsklaidyta, juodaodžiai pasisuko prieš savo Rytų sąjungininkus ir juos paskerdė. Rytiečiai visada kariavo tarpusavyje ir neturėjo vienybės, o juodaodžius laikė jų arabų valdovo ranka.

Sikhai, Ghurkai ir Šanai krito kartu su baltaisiais. Ghurkai ilgiausiai atlaikė negrus, nes žlugus Didžiosios Britanijos valdžiai, jie pasitraukė į savo Nepalo kalvas ir šimtą metų ten laikė juodaodžius.

Kalvose į šiaurę nuo Khyberio taip pat vyko ilgas įnirtingas mūšis, o afganai, nuožmūs ir panašūs į karą kaip juodaodžiai, išsilaikė ilgiau nei bet kurios kitos Azijos tautos.

Sekė skerdimo ir bėgimo metus. Visame pasaulyje nedideli baltų ir rytiečių būriai bėgo, kovojo, vogė į savo užkariautojų stovyklas, norėdami nužudyti ir sudeginti, pabėgo, kovojo ir buvo paskersti, kovojo ir žudėsi iki paskutinio.

Paskutinis žmogus apžvelgė istoriją ir iš jo barzdotų lūpų paslydo gilus prakeiksmas.

Praėjo daugiau nei šimtas metų, kai pirmoji juodaodžių orda išlėkė iš Kongo. Šimtas metų mūšio, skerdimo, plėšikavimo ir rapsų.

Dabar visame pasaulyje, kurį netrukus nušvies kylanti saulė, norėdamas išsiųsti kalną besiribojančius juodaodžius, jis buvo vienintelis baltas žmogus.

Juodų vyrų pasaulis. Jokių baltų, jokių rudų ar geltonų vyrų. Jokių mulatų. Kitų rasių moterys buvo nusižudžiusios, kad galėtų negimdyti nekenčiamų plėšikų vaikus.

Vienas baltasis žmogus visame pasaulyje.

Ir, svarstė jis, nepraeis daug metų, kol šakalas ir vilkas be klaidų klaidžioja. Šešiasdešimt penkerius metus Šėtono arabų imperatorius laikė juodaodžius, tačiau kai jis buvo nužudytas, jie pateko į karus ir net dabar tūkstantis mažų vadų kovojo dėl iškilimo. Paskutinis baltas žmogus juokėsi iš laukinio, nešvento džiaugsmo.

Juodoji rasė buvo pasmerkta. Jie buvo naikintojai, o ne statybininkai. Kai jie nužudė baltus vyrus, pažanga nutrūko. Juodieji grįžo į pašėlimą. Jie net nežinojo ginklų gamybos meno.

Jie sunaikino ir negalėjo atstatyti. Jie grįžo prie žvėriškų žvėriškumų ir vienas kito skerdimo, kurio negalėjo kontroliuoti net jų gyvuliškas gimstamumas.

Buvo auštantis rytas. Paskutinis baltas vyras pažvelgė į jį; susirinko ginklus. Greitai ivyks kova.

Ir netrukus ji atėjo. Įnirtingas šūksnis, šauksmų choras, ieties spindesys, senovinių šautuvų šaudymas ir juodieji velniai šoko į kalno šlaitą.

Negavę patys ginklų, negrai iš tikrųjų grįžo į savo tolimų protėvių kelius.

Jie nebuvo juodmedžio milžinai, kurie sumušė Europos, Amerikos ir Rytų armijas. Net kai baltieji buvo išsigimę, taip ir juodaodžiai išsigimė .

Baltasis vyras įnirtingai išsišiepė, nustūmė šautuvo snukį į priekį ir pradėjo šaudyti. Jis neturėjo daug šoviniu , bet nupylė ne vieną. Vėl ir vėl jo vienintelis šautuvas nutraukė puolima  ir pasiuntė likusius juodaodžius, kurie skubėjo pulti .

Tačiau puolimas  kilo, kai baltasis atsistojo ir numetė tuščią ginklą užpuolikams. Akimirką jie sustojo, tyliai, baimingai žiūrėdami į tylų, laukinį baltą milžiną, kuris susidūrė su jais, aukštas scimitaras (kardas), laikomas aukštai.

Nei penki iš jų jam nebuvo rimti prišininkai ; bet jų buvo tūkstančiai. Jie atėjo skubėdami, šokinėdami per riedulius, žybsėdami ietimis.

Ir baltasis vyras šokinėjo jų pasitikti, puikūs ašmenys plaukė tarp veržlių ietų, kirto galūnes ir kūnus, nudrožė galvas.

Jie atidavė prieš jį ir akimirką jis stovėjo laisvas. Ten, apšviestas priešų, jis stovėjo paskutinis baltas žmogus, kraujuojantis nuo šimto ieties veržlių, kritę priešai kaupėsi aplink jį iki šlaunies.

Akimirką jis atsistojo, pritrauktas visu savo dideliu ūgiu, akimis nukreiptas į tolimą dangų, scimitaras pakeltas aukštai virš galvos tarsi sveikindamasis su ten matytų didžiųjų dvasiomis - tada šimtas ietgaliu sukosi ore .

Saulė, pakilusi virš galingo kalno, palydėjo  paskutini baltosios  rasės žmogu į kita  pasaulį.

* * *

Robertas E. Howardas (1906–1936) buvo grožinės ir poezijos rašytojas, gerai žinomų Conano Barbaro pasakojimų autorius .

Šaltinis: Howardo kolekcininkas Nr. 5 (1964 m. Vasara) per „ Do Right and Fear One“