Generalinės prokuratūros prokurorė Vilma Vidugirienė atsisako duoti komentarą apie skandalingąjį šnipų tinklą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gener... 2021-05-28 10:34:00, skaitė 1152, komentavo 1

Generalinės prokuratūros prokurorė Vilma Vidugirienė atsisako duoti komentarą apie skandalingąjį šnipų tinklą

Gegužės 19 d. Šiaulių apygardos teisme vyko teismo posėdis, kuriame Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamento prokurorė Vilma Vidugirienė skaitydama kaltinamąjį aktą pasiūlė Algirdui Paleckiui devynis metus pasėdėti kalėjime.

Pasak prokurorės, A. Paleckis dirbo šnipu prieš Lietuvą ir buvo suorganizavęs visą prieš Lietuvą veikiantį šnipų tinklą, kuriam pats ir vadovavo. Be kita ko informuojama, kad šnipas norėjo pagrobti signatarą Audrių Butkevičių, nežinoma kryptimi jį išgabenti ir paimti interviu apie Sausio 13-ąją.

„PressJazz TV“ kreipėsi į prokurorę V. Vidugirienę, norėdami paimti interviu dėl minėto Lietuvoje veikusio šnipų tinklo.

„Interviu esame pasirengę, bet kuriuo jums patogiu metu, galime jūs pasikviesti į studiją, arba galima atvykti į Generalinę prokuratūrą. Ačiū už operatyvų atsakymą.“, - buvo rašoma prokurorei, kadangi telefonu moteris nekalba.

Atsakymą už prokurorę V. Vidugirienę surašė ir atsiuntė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė.

„Atsakydami į prašymą informuojame, kad Jūsų minima baudžiamoji byla yra nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme, informacijos apie proceso eigą teikimas yra teismo prerogatyva. Valstybinį kaltinimą teisme palaikančiojo prokuroro baigiamoji kalba buvo pasakyta viešame teismo posėdyje. Atskirai baudžiamosios bylos turinys nebus komentuojamas“, - rašoma atsakyme.

Jūsų dėmesiui gegužės 27 d. „PressJazz TV“ laidos „2K+“ fragmentas (visą laidą galima žiūrėti ČIA):

Visus „PressJazz TV“ laidos „2K+“ įrašus rasite ČIA.