Jei ilgai sėdėti ant upės kranto...

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-06-06 21:59:00, skaitė 1090, komentavo 12

Jei ilgai sėdėti ant upės kranto...

Jei pakankamai ilgai sėdėti ant upės kranto ir žvejoti,  tai po kiek laiko galima pamatyti, kaip pro šalį praplaukia „kolektyvinių vakarų“ lavonas. Tai ir pasielgė Putinas. Ir rezultato ilgai laukti nereikėjo. Škotija atsiskiria nuo Britanijos. Didžioji Britanija siunčia savo laivus prieš Prancūziją. O pačioje Prancūzijoje bręsta pilietinis karas. Na, o Rusija sėdi ant upės kranto ir taikiai visa tai stebi. Be žmonių aukų ir žygdarbių.

Daugelis „ura-patriotų“ Rusijoje jau seniai prašo Putino kur nors įvesti kariuomenę, grąžinti komunizmą ar paskelbti Rusijoje naują ideologiją. Matyt, pamiršę, kuo panašūs dalykai baigdavosi Rusijai. Paskutinį kartą, mirtinai persigandę vakaroidiniai kapitalistai, bijodami dėl savo gamyklų ir laivų, sugebėjo suvienyti visus Vakarus prieš Tarybų Sąjungą.

Baimė dėl savo nuosavybės privertė juos atidėti į šalį vidinius prieštaravimus ir susivienyti susidūrus su bendra grėsme prarasti viską, jei komunizmas nusigaus iki jų šalių. Bet kokia karinė ar ideologinė iniciatyva iš Rusijos Vakarus tik suvienija ir sutvirtina.

Todėl Putinas prisitaikė prie vakarietiškos ideologijos. Atseit, ir pas mus dabar kapitalizmas - mes jums nesame jokia grėsmė. Nors, jei gerai įsižiūrėjus, tai Rusija, maskuodamasi kapitalizmu, savo piliečiams siūlo, ko gero, plačiausią socialinį paketą - nuo nemokamos medicinos iki motiniškų kapitalų. Tik be raudonų vėliavų ir grasinimų Vakarams.

Daugelis Rusijos ir kitų piliečių vis dar nesupranta, kodėl Putinas neprisijungia Baltarusijos, neina žygiu į Kijevą, nesurenka iš naujo TSRS 2.0. Priežastis vis ta pati - tokie veiksmai sukeltų Vakaruose suvienijantį efektą. Daugelis šalių panorės apsiginti nuo „rusiškos agresijos“.

Vietoj to Putinas pasirinko mažiausio pasipriešinimo kelią - atsisakė bet kokios ideologijos ir naujų teritorijų prisijungimo. Krymas nesiskaito - ten rusai tiesiog neturėjo jokio kito pasirinkimo. NATO bazė Kryme kėlė grėsmę Rusijos saugumui, sutrumpėtų  priešo raketų atskridimo laikas.

Na ir štai, nieko dabar nepuolanti (išskyrus Pribaltiką) kapitalistinė Rusija, daugelio JevroSojūzo šalių akyse nustojo kelti kokią nors rimtą grėsmę. O kaip visada tokiais atvejais nutinka, kada nėra jokios išorinės grėsmės, pirmiausia prasideda vidinės "razborkės", o paskui ir visiškas žlugimas.

Kokius pirmuosius žlugimo požymius mes galime stebėti dabar?

Graikija ir Turkija tarpusavyje ginčijasi dėl Kipro ir jūros šelfo su dujų atsargomis. O Didžioji Britanija jau išstojo iš JevroSojūzo. Kas liečia visos šitos gaujos pagrindinį Šerchaną USA asmenyje, tai pas jį patį pasidėjo savo vidinės problemos ir nauji iššūkiai augančios Kinijos asmenyje.

Nuvažiavus dar porą kartų pažvejoti į Sibirą ir dar kurį laiką kantriai pasėdėjus su meškere upės kranto, Putinas gali sulaukti ir visiško kolektyvinių Vakarų, kaip ir NATO bloko visiško žlugimo. Ir jau tada pareikšti pretenzijas atskiriems  buvusiems dalyviams.

Atplukdyti naujas fregatas su „Cirkonais“ prie atskirai paimtos Britanijos ir paklausti - kas gi vis dėlto apnuodijo Skripalius? Paimti Kijevą ir pasitikslinti pas nacistus, kas gi vis dėlto virš  Donbaso numušė „Boeing“. Pasiteirauti Čekijos, ką ji vis dėlto laiko kaltais dėl savo sprogimų savo sandėliuose.

Visiems šiems ir kitiems klausimams dar rateis savas laikas. O dabar Putinas ramiai sėdės ant upės kranto, stebės ir lauks. 

jccosewcwbudxS21DfrF6lHSdrIyaRMu2E3w7FKn0mefPZ1E8hL_VKKEYDlKUu2cHrFFV-C1hG_mKtxxAxraSy8FRwjuM8GrBLvrMkiXgmeY_-trr2ck1aOJgw5982vTrOY36wXu

Sveikinu visus tėvus su Tėvo diena ir geros žvejybos visiems žvejojantiems!