Rietavo rajono gyventojai laikomi trečiarūšiais?..

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/riet... 2021-06-16 13:18:00, skaitė 739, komentavo 8

Rietavo rajono gyventojai laikomi trečiarūšiais?..

Turbūt ne vienas yra girdėjęs, kad prezidentas Gitanas Nausėda kalba apie „žaliąją“ ir „švariąją“ Lietuvą. Žinoma, jis tai taip pat kalba ir apie „gerovės“ Lietuvą. Pabandykime surasti tą „žaliąją“ „gerovės“ Lietuvą.

Pradėkime nuo to, kad Lietuvoje bandoma sudaryti įvaizdį, jog tai – atliekas rūšiuojanti šalis, kurioje didelis dėmesys skiriamas atliekų rūšiavimo centrams. Juose turėtų būti dalijamos nemokamos kompostavimo dėžės žaliųjų atliekų rūšiavimui, komposto gamybai.

Žiniasklaidoje bei savo svetainėse atliekų rūšiavimo centrai giriasi, kad nemokamai dalija kompostavimo dėžes. Kiekvienas žemės savininkas iš sodo ir daržo atliekų gali sau pasigaminti vertingų natūralių trąšų – komposto. Kompostuodami žaliąsias atliekas pastebėsite, kad buitinių atliekų konteineris užsipildo lėčiau, todėl jį galima išvežti rečiau ir taip sutaupyti.

Nuostabu!

Nusprendėme ir mes tokį įsigyti. Paskambinome į Telšių regiono atliekų tvarkymo centrą pasiteirauti dėl kompostavimo konteinerio. Telefonu atsiliepusi malonaus balso moteriškė pasiteiravo, iš kokio rajono skambiname ir liepė lukterti – pažadėjo pasiteirauti, ar dar liko konteinerių, nes paklausa labai didelė.

Laukti teko neilgai, gal porą minučių, ir tuomet sužinojome, kad Telšių regiono atliekų tvarkymo centro aptarnaujami Rietavo savivaldybės gyventojai yra trečiarūšiai ir jiems kompostavimo konteineriai nepriklauso. Pasirodo, kad konteinerius dalija tik Plungės miesto žmonėms.

„Rietavo savivaldybės gyventojams konteinerių neduodame, juos dalijame tik Plungės gyventojams“, – pareiškė darbuotoja. Ji taip pat pridūrė, kad šiuo metu konteinerių neturi ir yra sudarinėjamos eilės, tik, žinoma, tiems patiems Plungės gyventojams.

Štai taip ir gyvename… Nors metinėje prezidento kalboje buvo aiškiai pasakyta, kad negalima skirstyti Lietuvos žmonių į „progresyviuosius“ ir „kaimietukus“.

Nieko, kaimiečiai (o tuo labiau žemaičiai) kantrūs… Bet, neduok Dieve, vieną dieną atsitiks kaip „Tado Blindos“ filme, kuriame ponų patarnautojai, mužikai, „nemokantys skaičiuoti daugiau nei iki trijų“, viešai plaks ponus.

Vaidas Žemaitis