G. Landsbergis pasirūpino: vardan Baltarusijos laisvės ir demokratizavimo, teks mokėti visiems Lietuvos piliečiams

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gland... 2021-06-22 14:28:00, skaitė 718, komentavo 1

G. Landsbergis pasirūpino: vardan Baltarusijos laisvės ir demokratizavimo, teks mokėti visiems Lietuvos piliečiams

Lietuvos teritorijos administratoriams aktyviai kovojant už Baltarusijos demokratizavimą ir laisvę, dėl šios šventos misijos teks susiveržti diržus paprastiems Lietuvos piliečiams.

„Tikėtina, jog naujosios sankcijos prieš Baltarusiją apims ir trąšų eksportą per Europos Sąjungos (ES) šalis, kartu ir per Lietuvą, antradienį LRT RADIJUI sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Dėl konkrečių sankcijų reglamentavimo detalių šią savaitę dar spręs teisininkai“, - skelbiama valstybinio transliuotojo publikacijoje „Landsbergis: yra tikimybė, kad sankcijos prieš Baltarusiją palies ir Lietuvą“.

ES planuoja stabdyti baltarusiškų trąšų per bendrijos valstybes eksportas, tai reikštų, jog sustos ir jų tranzitas per Lietuvą iki Klaipėdos uosto. Pasak G. Lansbergio, toks scenarijus realus.

„Yra tokia tikimybė, kad palies Lietuvą. Tačiau šią savaitę vykstantis darbas yra ir teisininkų. Nes dokumentai, kurie apima sektorius ir paaiškina, kaip sankcijos bus pritaikomos, iš esmės yra parengti, tačiau teisininkai šią savaitę turi parengti aiškinamuosius raštus konkrečiai dėl tranzito, dėl sankcijų apimties. Tuomet, jau su jų išaiškinimais, vadovai patvirtina“, - informavo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Pasak G. Landsbergio, kaštai ES valstybių ekonomikoms sprendimuose dėl sankcijų taip pat yra apgalvojami. Ministro žiniomis, tarp sankcijų yra septyni Baltarusijos ūkio sektoriai, tarp jų naftos ir kalio trąšų.

Ekspertai.eu primena, kad, pavyzdžiui, tautiniams vasalams siekiant Baltarusijos „laisvės“, yapč sėkmingai naikinama puikiai veikusi sanatorija Druskininkuose „Belorus“, šimtai darbuotojų liko be darbo ir be pinigų.

Vakarų tikslas – sužlugdyti Baltarusijos ekonomiką, pašalinti iš savo kelio nereikalingus konkurentus, visai tai, kaip visada, pridengiant tokiais tradiciniais lozungais, kaip kova už žmogaus laisves ir teises bei šalies demokratizavimo būtinybe.

Susiję:

Iš garsiausio Lietuvos anūko G. Landsbergio niekšybių Lietuvai aruodo