Britų tyrimas parodė: pas skiepytus mirtingumas nuo „delta“ mutacijos 6 kartus didesnis, jie dažniau hospitalizuojami

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-06-22 14:26:00, skaitė 1171, komentavo 2

Britų tyrimas parodė: pas skiepytus mirtingumas nuo „delta“ mutacijos 6 kartus didesnis, jie dažniau hospitalizuojami

Remiantis birželio 18 d. Anglijos visuomenės sveikatos biuro paskelbtais tyrimo duomenimis, mirštamumas nuo "delta" Corona atmainos yra šešis kartus didesnis tarp tų, kurie buvo visiškai paskiepyti laike dviejų ar daugiau savaičių, nei tarp tų, kurie niekada nebuvo skiepyti.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/994839/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_16.pdf

Iš 4087 žmonių, kurie buvo visiškai paskiepyti 14 ar daugiau dienų iki teigiamo delta-COVID varianto nustatymo, mirė 26 žmonės. Tai sudaro 0,00636 proc. mirčių, o tai yra 6,6 karto daugiau nei 0,000957 mirčių, arba 34 mirtys iš 35 521 teigiamo Delta viruso atvejo tarp neskiepytų asmenų. Apie šiuos Anglijos visuomenės sveikatos biuro paskelbtus tyrimo duomenimis visuomenę informavo LifeSiteNews.

https://www.lifesitenews.com/news/death-rate-from-variant-covid-virus-six-times-higher-for-vaccinated-than-unvaccinated-uk-health-data-show

Britų tyrimai rodo, kad tiek neskiepytųjų, tiek skiepytųjų mirštamumas yra itin mažas (mažiau nei vienas procentas visų teigiamų testų), o variantas, kurį Anglijos viešoji sveikatos tarnyba apibūdina kaip "dominuojantį variantą" Jungtinėje Karalystėje, sudaro "91 proc. sekvenuotų atvejų".

Penktadienį paskelbtame pandeminio koronaviruso delta varianto rizikos vertinime teigiama, kad jis yra lengviau perduodamas iš žmogaus žmogui, tačiau jis taip pat apibūdinamas kaip "mažo infekcijos pavojingumo" variantas.

Vis dėlto pagrindinė žiniasklaida skelbė, kad delta variantas kai kuriose Škotijos ir Anglijos dalyse lemia didesnį hospitalizacijos dažnį nei alfa varianto "pirmoji banga", tačiau, kaip teigiama Jungtinės Karalystės sveikatos ataskaitoje, šie duomenys pagrįsti "preliminariais duomenimis" ir "ribotu ligos klinikinės eigos supratimu".

Tarp paskiepytų asmenų taip pat pastebimas didesnis hospitalizacijos dažnis.

Kadangi hospitalizacijos turi ypatingą reikšmę, taip pat buvo apskaičiuota, kad Jungtinėje Karalystėje buvo hospitalizuota daugiau visiškai paskiepytų žmonių nei nepaskiepytų.

Remiantis naujausia technine ataskaita, visuomenės sveikatos duomenys rodo, kad 2,0 proc. paskiepytų asmenų (84 iš 4087), kurių delta variantas buvo teigiamas, buvo paguldyti į ligoninę (įskaitant asmenis, kurių delta variantas buvo teigiamas, kai jie buvo paguldyti į ligoninę dėl kitos priežasties), palyginti su 1,48 proc. neskiepytų asmenų (527 iš 35 521).

Dabartiniai duomenys sutampa su praėjusią savaitę Anglijos visuomenės sveikatos biuro paskelbtais duomenimis, kuriuose taip pat nustatyta, kad visiškai paskiepytų asmenų mirtingumas yra šešis kartus didesnis nei neskiepytų, o hospitalizacijos rodiklis tarp visiškai paskiepytų bent prieš dvi savaites asmenų yra 2,3 proc., palyginti su tik 1,2 proc. neskiepytų asmenų.