Prilyginti zmaraginę vėliavą nacistinei simbolikai

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-06-24 02:11:00, skaitė 1356, komentavo 15

Prilyginti zmaraginę vėliavą nacistinei simbolikai

Gera iniciatyva iš Baltarusijos VRM. 

Siūloma prilyginti BČB simboliką prilyginti nacistinei-kolaborantinei. Siūloma tą patį padaryti ir su šūkiu „Žive Balarus“ (Жыве Беларусь).

Baltarusijoje buvo pasiūlyta baltą-raudoną-baltą vėliavą priskirti nacistinei simbolikai.

Baltarusijos žurnalistų sąjunga paskelbė respublikos Vidaus reikalų ministerijos pasiūlymą baltai-raudonai-baltą vėliavą ir šūkį "Žive belarus" įtraukti į nacistinių simbolių ir atributikos sąrašą. Baltai-raudonai-balta vėliava ir šūkis tapo pagrindiniais protestų simboliais po prezidento rinkimų 2020 metais  rugpjūčio mėnesį.

„Baltarusijos KGB gavo suderinimui Vidaus reikalų ministerijos akto projektą „Dėl organizacijų ir kitų struktūrų, nacistinės simbolikos ir atributikos sąrašų sudarymo“. Dokumente yra nacistinės (kolaborantinės) simbolikos ir atributikos sąrašas, visų pirma, balta-raudona-balta vėliava“, -„Telegram “praneša žurnalistų sąjunga. Šūkis „Žive Belarus“ taip pat pavadintas kolaborantiniu.

Remiantis Vidaus reikalų ministerijos pozicija, šiuos vėliavą ir šūkį naudojo struktūros, bendradarbiavusios su nacistine Vokietija Antrojo pasaulinio karo metu. Baltai-raudonai-baltą vėliavą ir šūkį „Žive Belarus“ vartojo „baudėjai ir policijai, būtent: 13-asis Baltarusijos policijos SD batalionas, Baltarusijos jaunimo sąjunga, Baltarusijos savigynos korpusas, Baltarusijos krašto gynyba“. https://www.kommersant.ru/doc/4867525

Be kita ko, jei bus priimtas toks įstatymas, BČB simbolikos nešėjus bus galima oficialiai patraukti baudžiamojon atsakomybėn už nacizmo propagandą.

Beje, atsižvelgiant į tai, kad Rusijos ir Baltarusijos įstatymai sąveikauja daugeliu klausimų, gali taip gautis, kad „Sports.Ru“ vadovybė gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn už neonacizmo propagandą, pakeitus Baltarusijos valstybės vėliavą svetainėje į nacistinę simboliką. Pavyzdžiui, oficialiu Baltarusijos užklausimu į „Roskomnadzor“.