G. Landsbergis kviečia visą pasaulį gelbėti R. Pratasevičių ir kitus JAV finansuojamus perversmininkus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/g-la... 2021-06-25 12:26:00, skaitė 820, komentavo 2

G. Landsbergis kviečia visą pasaulį gelbėti R. Pratasevičių ir kitus JAV finansuojamus perversmininkus

Su Kubos ir lotynų mafija siejamas Landsbergių šaikos atstovas Gabrielius Landsbergis gavo užduotį dar kartą „paloti“ ant Baltarusijos ir suvaidinti JAV marionečių ir perversmininkų gelbėtojo vaidmenį. Šį kartą Gabrielius kviečia visą tarptautinę bendruomenę kilti į kovą ir gelbėti JAV parsidavėlius, kurie organizavo riaušes Baltarusijoje ir Aleksandro Lukašenkos nužudymą.

Birželio 24 -ąją dieną  Gabrielius Landsbergis Lietuvos Respublikos nuolatinės atstovybės prie Jungtinių Tautų (JT) biuro Ženevoje kartu su nevyriausybinėmis organizacijomis PEN America ir Human Rights House Foundation organizuotame nuotoliniame renginyje, skirtame nepriklausimos žiniasklaidos atstovų persekiojimui Baltarusijoje, paragino tarptautinę bendruomenę solidarizuotis su Baltarusijoje įkalintais žurnalistais ir kitais neteisėtai sulaikytais asmenimis, tarp jų Ramanu Pratasevičiumi ir Sofija Sapega, ir siekti jų išlaisvinimo.

Šiuo metu vykstančios JT Žmogaus teisių tarybos (ŽTT) 47-os sesijos paraštiniame aukšto lygio renginyje „Puolimas prieš žiniasklaidą Baltarusijoje“ (Media under Attack in Belarus) ministras atkreipė dėmesį į besitęsiančias represijas prieš žurnalistus ir grubius žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje ir išreiškė paramą JT ŽTT sukurtiems žmogaus teisių pažeidimų Baltarusijoje stebėjimo mechanizmams.

„Tarptautinė bendruomenė turi Baltarusijos režimui siųsti aiškia žinią, kad visi atsakingi už grubius žmogaus teisių pažeidimus, kankinimus, nežmonišką ir žeminantį elgesį bei priverstinius dingimus sulauks atpildo“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Renginio metu taip pat pasisakė Europos Sąjungos specialusis atstovas žmogaus teisių klausimais Eamonas Gilmore, Danijos, Estijos, Latvijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai, Slovakijos užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretorė, JAV valstybės departamento Tarptautinių organizacijų biuro ambasadorė Erica Barks-Ruggles. Diskusijoje taip pat dalyvavo JT specialioji pranešėja žmogaus teisių padėčiai Baltarusijoje Anaïs Marin, Ramano Pratasevičiaus mama, žurnalistai, tarptautinių nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Šiuo renginiu siekiama informuoti šalis apie blogėjančią žmogaus teisių, ypač žiniasklaidos atstovų padėtį Baltarusijoje ir identifikuoti konkrečius veiksmus žmogaus teisių apsaugai Baltarusijoje.

BV inf.