G. Nausėda nurodė ES valstybėms nusistatyti ambicingus tikslus, siekiant atgaivinti ekonomiką

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gnaus... 2021-06-26 09:34:00, skaitė 812, komentavo 4

G. Nausėda nurodė ES valstybėms nusistatyti ambicingus tikslus, siekiant atgaivinti ekonomiką

Nuotr. prezidentas.lt

Šalies vadovas Gitanas Nausėda tęsia vizitą Briuselyje, kur dalyvauja Europos Vadovų Tarybos sesijoje. Apie tai skelbiama Prezidentūros pranešime visuomenei „Prezidentas: būtina kuo greičiau patvirtinti ekonomikos gaivinimo planus“.

Antrosios dienos posėdis skirtas ekonomikos gaivinimo, euro zonos, bankų sąjungos ir kapitalo rinkų sąjungos kūrimo klausimams aptarti.

ES lyderiai sutarė, kad tvirtas ir koordinuotas Europos Sąjungos ekonominės politikos atsakas padėjo pagrindą tvariam atsigavimui po pandeminės krizės.

G. Nausėda akcentavo lūkestį kaip galima greičiau sulaukti Nacionalinių Ekonomikos gaivinimo planų patvirtinimo, siekiant kuo sparčiau ir pilnu tempu pradėti įgyvendinti ambicingus ekonomikos žaliosios ir skaitmeninės transformacijos projektus.

Pagal 2020 m. liepos mėn. ES vadovų susitikime pasiektus susitarimus, Lietuvos ekonomikos gaivinimo planui yra skirta 2,2 mlrd. eur.

„Pritariame ES lyderių Porto susitikime sutartiems ES pagrindiniams strateginiams tikslams socialinėje srityje dėl užimtumo didinimo ir skurdo mažinimo, kurie itin svarbūs kuriant Lietuvos gerovę, o valstybės narės pačios turi nusistatyti ambicingus tikslus ir efektyvias įgyvendinimo priemones“, – susirinkusiems pasakė G. Nausėda.

Šalies vadovas taip pat pažymėjo, kad skatindami ekonomikos atsigavimą turime nuolat atsižvelgti į fiskalinį tvarumą vidutiniu ir ilguoju laikotarpiu.

P. S.

Šaltinis: prezidentas.lt