Karo su Baltarusija metu Ž. Pavilionis konstatavo: Lietuva yra laisvės ir demokratijos centras

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/karo-... 2021-07-07 20:44:00, skaitė 702, komentavo 5

Karo su Baltarusija metu Ž. Pavilionis konstatavo: Lietuva yra laisvės ir demokratijos centras

Žmonių partijos atstovas Žygimantas Pavilionis, Baltarusijos prezidentė Svetlana Tichanovskaja, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Baltarusijai kariaujant prieš Lietuvą hibridinį karą, apie ką ne kartą yra paskelbusi Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, mūsų šalies atsakingi asmenis neketina nuleisti rankų ir pasiduoti.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen portalui lrytas.lt teigia, kad net gerokai išaugus migrantų iš Baltarusijos srautams ar Aleksandro Lukašenkos režimui sušvelninus politinių kalinių gyvenimo sąlygas, Lietuva ir kitos Europos Sąjungos (ES) valstybės neturėtų pasiduoti spaudimui ir svarstyti apie sankcijų Baltarusijai švelninimą.

Moteris taip pat informavo, kad situacija nėra nevaldoma.

„Nevadinčiau situacijos nevaldoma. Sakyčiau, kad mums būtina skirti didesnį dėmesį tai labai rimtai situacijai, kurią turime pasienyje, ir informuoti mūsų partnerius apie tai“, - apie situaciją fronto linijoje kalbėjo Seimo pirmininkė.

Ji taip pat atskleidė, kad Minske sučiupto disidento „Romano Protasevičiaus sulaikymo režimo pakeitimas yra viso labo spektaklis“

„Tai yra tiesiog parodomasis veiksmas, tokio pobūdžio, kokį A.Lukašenka ne kartą yra daręs. Europos Sąjungos valstybės tikrai neturėtų dėl jo apsigauti“, - perspėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas, Žmonių partijos atstovas Žygimantas Pavilionis informavo, kad nelegalių migrantų iš Baltarusijos antplūdis gali trukti iki rudens, todėl reikia apsišarvuoti kantrybe ir dar labiau gilinti sankcijas bei nepasiduoti provokacijoms.

„Turime apsišarvuoti kantrybe, nepasiduoti provokacijoms, tikrai jokiu būdu nenuimti sankcijų – kaip tik jas gilinti. Dar labiau remti demokratinę Baltarusiją ir kita ranka daryti viską, kad sąjungininkai mus išgirstų. Reikalauti iš jų ne tik paramos, bet ir tam tikro didesnio saugumo“, - nurodė Ž .Pavilionis.

Vyras taip pat priminė, kad Lietuva yra laisvės ir demokratijos centras.

„Jeigu mes esame laisvės ir demokratijos centras šiame regione ir mus bando už tai bausti, tai atitinkamai mes turime gauti dar didesnes saugumo garantijas“, - pasakė Landsbergių bendruomenės narys.

Jis taip pat paviešino informaciją, kad A. Lukašenka papildomai dar grasina Lietuvai radioaktyviomis trąšomis ir narkotikų kontrabanda.

„Yra labai svarbu susiimti“, - mūsų šalies gynybinių veiksmų taktiką atskleidė URK pirmininkas.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija jau sulaikyti 1 232 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra beveik penkiolika kartų didesnis, nei buvo per visus 2020 metus.

Susiję:

Lietuvos kariuomenė įsitraukė į aktyvius gynybinius veiksmus prieš Baltarusijos vykdomą hibridinį karą

Kankinamas Protasevičius miega ant grindų prie išvietės kaip šuo, jam nosį sulaužė į kalėjimą atvykęs Lukašenka

Intensyviai siekiant sužlugdyti Baltarusijos ekonomiką S. Tichanovskaja tikisi, kad demonstracijos sugrįš

Užfiksuotas dar vienas Žmonių partijos bybianosis Seime